Νέο μήνυμα Παυλόπουλου: Να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ η Ελλάδα

Αναγορεύτηκε επίτιμος δημότης της Σάμου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Νέο μήνυμα Παυλόπουλου: Να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ η Ελλάδα

Σε επίτιμο δημότη Σάμου αναγορεύτηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο νησί του Πυθαγόρα με αφορμή την επέτειο από την ιστορική μάχη της Μυκάλης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε πως δέχεται τον τίτλο του επίτιμου δημότη «με ιερή συγκίνηση αλλά και ανυπόκριτη ταπεινότητα» και εξέφρασε για ακόμη μία φορά την ανάγκη για ενότητα.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη δέσμευσή του να αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις, θεσμικές και σωματικές, «ώστε η Ελλάδα, στο πλαίσιο του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να συνεχίσει να διαδραματίζει τον ιστορικό της ρόλο ως ακραίο όριο και οχυρό της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού ��ολιτισμού, όπως διαμορφώθηκαν σταδιακώς από την ανεκτίμητη, πνευματική και θεσμική, κληρονομιά της Αρχαίας Ελλάδας και των Προγόνων μας».

Όσον αφορά την ιστορική μάχη, επεσήμανε ότι «εμείς, οι σύγχρονοι Έλληνες, έχουμε χρέος να γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ζούμε μόνο με τον πλούτο της κληρονομιάς των προγόνων μας. Οφείλουμε, με κάθε τίμημα και με την ενότητα που επιβάλλουν οι περιστάσεις, να προσθέτουμε κάθε φορά σ’ αυτόν τον εθνικό πλούτο τον δικό μας συλλογικό ιστορικό οβολό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top