Ομολογία Κατρο��γκαλου: «Σε βασική σύνταξη 432 ευρώ οδηγούν οι προτάσεις των θεσμών»

Έρχεται μαχαίρι σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ

Ομολογία Κατρούγκαλου: «Σε βασική σύνταξη 432 ευρώ οδηγούν οι προτάσεις των θεσμών»

​Συντάξεις 432 ευρώ και περικοπές σε όσες ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ προέβλεψε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, με βάση τις προτάσεις που έχουν καταθέσει οι θεσμοί.

Ο κ. Κατρούγκαλος σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με εκπροσώπους του ΠΑΜΕ εξέφρασε «προσωπικές του απόψεις», όμως δίνουν μια πρώτη εικόνα για το τι ετοιμάζεται να μας έρθει από τον Οκτώβριο στο ασφαλιστικό.

Όπως είπε λοιπόν ο υπουργός Εργασίας, ο ίδιος εκτιμά ότι θα δημιουργηθεί ένα σύστημα που μέσω της φορολογίας θα εξασφαλίζει μια βασική σύνταξη, ύψους 432 ευρώ το μήνα που δεν είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.

Στη βασική αυτή σύνταξη θα προστίθεται η ανταποδοτική σύνταξη που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις εισφορές του ασφαλισμένου κατά τον εργασιακό του βίο.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο κ. Κατρούγκαλος προέβλεψε ότι οι αλλαγές στο ασφαλιστικό που θα ισχύσουν κατά πάσα πιθανότητα από 1η Ιανουαρίου 2016 θα οδηγήσουν και σε περικοπές στις συντάξεις που είναι πάνω από τα 1.000 ευρώ.

Μεγαλύτερες θα είναι οι μειώσεις για συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ και μικρότερες για εκείνες μεταξύ 1.000 – 2.000 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να ενσωματωθεί η επικουρική σύνταξη στην κύρια, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται από το υπουργείο Εργασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top