Βρυξέλλες: εμείς ζητήσαμε να έχει εξουσιοδότηση από τη Βουλή ο Τσίπρας!

Συμφωνούν ΔΝΤ-ΕΚΤ για αναδιάρθρωση χρέους με ανταλλαγή ομολόγων

Οι εταίροι ζήτησαν την συνεδρίαση της Ελληνικής Βουλής προκειμένου να εξουσιοδοτηθ��ί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ στις Βρυξέλλες, παρότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος ισχυρίσθηκε σήμερα στη Βουλή ότι την συνεδρίαση την ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση!

Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι από την σύνοδο στις 24/6 ήδη έλεγαν προς τα μέλη της κυβέρνησης της χώρας μας ότι καλό είναι να έχει μία εξουσιοδότηση από την Βουλή.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, υπήρξε «λευκός κα��νός» από την συνάντηση Γιούνκερ-Ντάισελμπλουμ- Λαγκάρντ και Ρέγκλινγκ για το ελληνικό ζήτημα και τα χρήματα που θα δοθούν για την αναδιάρθρωση του χρέους, παρότι «κλασσικό κούρεμα» δεν υπάρχει.

Όμως τα πρώτα 46 δις ευρώ που θα δοθούν από το καινούριο πακέτο είναι χρήματα για αναδιάρθρωση, για να επαναγορασθεί το χρέος προς το ΔΝΤ (19 δισ. ευρώ) και τα ομόλογα της ΕΚΤ (17 δισ. ευρώ). Με τον τρόπο αυτό ανταλλάσσονται επιτόκια 3,6% με 0,65% και με επιμήκυνση εξόφλησης στα 32 έτη από τα 7 σήμερα.

Στην τηλεδιάσκεψη σήμερα το ΔΝΤ συμφώνησε η έκθεση των δύο θεσμών να είναι πανομοιότυπη και να αναγνωρίζεται η ανάγκη διευκολύνσεων στην Ελλάδα λόγω του συστημικού κινδύνου.

Και από πλ��υράς Βρυξελλών τουλάχιστον, έναντι των ελληνικών προτάσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι θα ανάψουν το «πράσινο φως» στο Eurοworking Group αύριο οι θεσμοί αύριο για την υλοποίηση της συμφωνίας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top