Μοσκοβισί: «Όλοι θέλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη»

Δεν βλέπουν διαγραφή χρέους οι Ευρωπαίοι, αλλά αναδιάρθρωση

​Την πεποίθηση ότι όλοι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη εξέφρασε ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Π. Μοσκοβισί, ο οποίος επανέλαβε ότι ένα Grexit θα ήταν συλλογική αποτυχία.

«Ο διάλογος είναι σε εξέλιξη. Η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων και μεταρρυθμίσεων είναι κλειδί για την επίτευξη συμφωνίας. Η σημερινή ημέρα είναι αποφασιστικής σημασίας για τις ελληνικές προτάσεις. Η ευθύνη και η αλληλεγγύη πηγαίνουν μαζί», δήλωσε.

Γκραμένια (ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου): «“Ναι”» σε αναδιάρθρωση χρέους, “όχι” σε διαγραφή του»

Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούρου πάλι, Π. Γκραμένια, ακολουθώντας την γραμμή αρκετών συναδέλφων του τάχθηκε ξεκάθαρα κατά της διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους, αλλά όχι και μιας αναδιάρθρωσής του.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να συζητήσουμε διαγραφή χρέους. Αυτό που μπορεί ��α πέσει στο τραπέζι είναι μια αναδιάρθρωσή του. Ο χρόνος τρέχει και η Ελλάδα δεν έχει πολλά περιθώρια. Αυτή τη φορά δεν θέλουμε υποσχέσεις, αλλά πράξεις», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top