Τσίπρας: NAI σε 9μηνη παράταση, αλλά με όρους–Δεν αποκλείει capital control ο πρωθυπουργός

Ζητά συναίνεση από πολιτικούς αρχηγούς

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις λίγες ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τον Σταύρο Θεοδωράκη, την Φώφη Γεννηματά και την Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ μίλησε και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία των διαπραγματεύσεων, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα του για μια «λύση που δεν θα φέρει μπροστά μας τα ίδια προβλήματα του παρελθόντος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να μην πληρώσει το ΔΝΤ στα τέλη του Ιουνίου, σε περίπτωση που δεν υπάρξει μέχρι τότε μια συμφωνία, που θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων και αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Μάλιστα ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της ομιλίας του, στους βουλευτές του κατηγόρησε το Ταμείο για "εγκληματική πολιτική", τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του «είναι υποχρεωμένη να μην υποκύψει σε πιέσεις και εκβιασμούς, χωρίς να υπάρχει ορατή λύση».

Την ώρα που ο πρωθυπουργός ανεβάζει τους τόνους, εξαπολύοντας επίθεση και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την τακτική της χρηματοδοτικής ασφυξίας, τα εφιαλτικά σενάρια για capital controls απειλούν ολοένα και περισσότερο τ��ν χώρα μας. Το ενδεχόμενο να επιβληθεί έλεγχος καταθέσεων στην Ελλάδα δεν αποκλείει ούτε και ο κ.Τσίπρας, ο οποίος προειδοποιεί πάντως πως «στην περίπτωση που οι εταίροι αποφασίσουν επιβολή περιορισμ��ν στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων, τότε κακό του κεφαλιού τους».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας ότι οι συνομιλίες με τους εταίρους θα συνεχιστούν και μετά τις 30 Ιουνίου αν χρειαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Τσίπρας δεν δέχεται εξάμηνη παράταση που θα μας γυρίζει πάλι στα ίδια προβλήματα, όπως υποστηρίζει. Ο ίδιος φέρεται ωστόσο διατεθειμένος να δεχτεί 9μηνη παράταση, αρκεί να συμφωνηθούν από τώρα τα προαπαιτούμενα, να υπάρχει λύση για το χρέος και την χρηματοδότηση της χώρας.

Την ώρα που ο κ.Τσίπρας ψάχνει συμμάχους εντός της χώρας πραγματοποιώντας συναντήσεις με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και με την κα Μπακογιάννη από τη ΝΔ, για την στήριξη των ενδεχόμενων επιλογών του για μια νέα συμφωνία, η Αριστερή Πλατφόρμα εξακολουθεί να επιτίθεται στους Θεσμούς, καλώντας την κυβέρνηση να στραφεί σε εναλλακτικές λύσεις.

Δείτε επίσης:

Τσίπρας: Υπάρχει πολιτικό σχέδιο για την ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού!

Όχι συμ��ωνία, όχι ΔΝΤ: Ανοικτό άφησε ο Τσίπρας να μην πληρωθεί το Ταμείο στο τέλος Ιουνίου!

Bloomberg: Πώς θα λειτουργήσουν τα capital controls στην Ελλάδα

Επίθεση σε θεσμούς από Αριστερή Πλατφόρμα: Σε αυτούς θα στοιχίσει η μη συμφωνία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top