Τελεσίγραφο Τσίπρα στους Ευρωπαίους: Λύση ή διαίρεση. Εσείς αποφασίζετε!

«Καταθέσαμε την πρότασή μας, η απόφαση ανήκει τώρα στην ηγεσία της Ευρώπης»

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει καταθέσει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις. Έχουμε κάνει παραχωρήσεις γιατί αυτό απαιτεί ένας συμβιβασμός, και έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο. Η αποδοχή του από πλευράς των θεσμών, θα σηματοδοτήσει και το τέλος των σεναρίων της διάλυσης της Ευρώπης», δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας.

«Δεν περιμένουμε να μας καταθέσουν σχέδιο, έχουμε καταθέσει εμείς από χθες. Η απόφαση για το αν επιθυμούν την προσαρμογή στο ρεαλισμό και την έξοδο από την κρίση χωρίς τη διαίρεση, ανήκει στην ηγεσία της Ευρώπης. Σε αυτούς που εκλέγονται και λογοδοτούν στους λαούς» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας ουσιαστικά το δικό του τελεσίγραφο στην Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το θέμα της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκό και παγκόσμιο θέμα και μίλησε για δίλημμα ανάμεσα σε ρεαλιστική προοπτική εξόδου που αποκλείει για πάντα τη διαίρεση, ξεκαθαρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση κινείται έχοντας κατά νου ότι εκπροσωπεί τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού «που θέλει λύση, προοπτική εξόδου από την κρίση και να αφήσει πίσω του το χθες των σκληρών μνημονίων και της υποτέλειας».

«Είμαι αισιόδοξος, πιστεύω ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προχωρήσει στον ρεαλισμό» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και να βάλουμε το λιθαράκι μας για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού»

ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top