Τι είπε η Μέρκελ στους βουλευτές της για τις συνομιλίες με τον Τσίπρα

Του ζήτησε να «τρέξουν» οι μεταρρυθμίσεις για να «τρέξει» και η εκταμίευση

Τι είπε η  Μέρκελ στους βουλευτές της για τις συνομιλίες με τον Τσίπρα
Μιλώντας σήμερα το απόγευμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματός της η κ. Μέρκελ ήταν εξαιρετικά φειδωλή σε λεπτομέρειες για την συνομιλία της με τον Έλληνα πρωθυπουργό, επικαλούμενη το ότι οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να μην αποκαλύψουν λεπτομέρειες, αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα. Η κ. Μέρκελ είπε ωστόσο ότι η ελληνική πλευρά πρέπει «να τρέξει» για το πακέτο μέτρων και στη συνέχεια οι δανειστές να «τρέξουν» με τη σειρά τους για να εκταμιευθεί ένα μέρος της δόσης προς την Ελλάδα.

Η κυρία Μέρκελ προσπάθησε να δείξει στον κ. Τσίπρα ότι η ίδια υπακούει σε κάποιους κανόνες ήδη από την περασμένη Πέμπτη, όταν μιλώντας για τα τεχνικά κλιμάκια στην συνάντηση της 7μερούς του είχε πει στις Βρυξέλλες: «τι φωνάζεις για τα τεχνικά κλιμάκια που μπαίνουν παντού και εγώ αναγκάζομαι να υπομένω κάθε χρόνο τα κλιμάκια του ΔΝΤ που εισβάλλουν στα υπουργεία του Βερολίνου;».

Η κ. Μέρκελ εκανε σαφές στον κ. Τσίπρα ότι ο χρόνος τελειώνει για την ελληνική πλευρά και αυτή είναι η τελευταία της ευκαιρία. «Πρέπει να συζητάμε όχι απλά να μας ενημερώνετε» είπε μάλλον διπλωματικά, παραπέμποντας στο σημείο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου με το οποίο η Αθήνα αποκλείει τις μονομερείς ενέργειες. «Και πρέπει να ειστε πιο διακριτικοί» πρόσθεσε, καθώς η Μέρκελ μισεί την έλλειψη διακριτικότητας ιδιαίτερα στις διακρατικές σχέσεις και οι διαρροές την έχουν οδηγ��σει συχνά να χαλάσει σχέσεις με πρωθυπουργούς και αρχηγούς κρατών. Είναι το ελάττωμα που μισεί περισσότερο από όλα, τόνισε ο Τάσος Τέλλογλου.

Η κ. Μέρκελ παρατήρησε ότι δηλώσεις, διαρροές κλπ αξιοποιούνται και από τις περίφημες αγορές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το Βερολίνο ζήτησε να μάθει και ποια είναι τα εσωτερικά πολιτικά περιθώρια της σημερινής κυβέρνησης. Παρ όλο που γνώριζε κάποιες από τις απαντήσεις, ήθελε να το ακούσει και από το στόμα του Αλέξη Τσίπρα.

Η ίδια μίλησε για τα δικά της περιθώρια έχοντας στο νου της ένα τρίτο πρόγραμμα που θα χρειασθεί η Ελλάδα το καλοκαίρι. Αλλά σε αυτό το σημείο, σύμφωνα με γερμανικές πηγές, η ελληνική πλευρά δεν θέλησε να πάρει θέση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top