Βαρουφάκης: πετύχαμε να είμαστε οι ιδιοκτήτες του μεταρρυθμιστικού προγράμματος

«Η καθυστέρηση οφείλεται σε ασκούμενους μάγους»

«Αυτό που επιτύχαμε με τη Σύνοδο Κορυφής χθες, και επιτυγχάνουμε κάθε στιγμή με αίμα, είναι το δικαίωμα αυτής της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου να είμαστε οι ιδιοκτήτες του μεταρρυθμιστικού προγράμματος» ανέφερε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η καθυστέρηση στη συνεννόηση με τους εταίρους που παρατηρήθηκε από την 20η Φεβρουαρίου, δεν οφείλεται σε ολιγωρί�� από ελληνικής πλευράς, ή στη μη ικανοποίηση της πλευράς των εταίρων από τις ελληνικές προτάσεις, αλλά σε κάποιους «ασκούμενους μάγους σε κάποιους θεσμούς σε χαμηλό επίπεδο, που πάρα πολύ θα ήθελαν να επανέλθουμε στην κατάσταση της παρελθούσης τρόικας, όπου εκείνοι θα νομοθετούν κι εμείς θα ακολουθούμε πιστά».

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι «κάποιοι θέλησαν την επόμενη της 20ης Φεβρουαρίου να ανατρέψουν τη λογική της».

Αναφερόμενος εξάλλου στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις, ο κ. Βαρουφάκης το χαρακτήρισε «νομοσχέδιο αναγκαίο αν και όχι ικανό για την επανεκκίνηση της οικονομίας», και ανακοίνωσε πως σύντομα θα κατατεθεί αντίστοιχο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων των πολιτών προς τις τράπεζες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top