Βαλαβάνη: Οι δανειστές κλείνουν τα μάτια στην πραγματικότητα στο ζήτημα των ληξιπρόθεσμων

Απάντησε στην κριτική για τις 100 δόσεις

Βαλαβάνη: Οι δανειστές κλείνουν τα μάτια στην πραγματικότητα στο ζήτημα των ληξιπρόθεσμων

​Στην κριτική που δέχεται από την πλευρά των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών για το νομοσχέδιο με τις 100 δόσεις απάντησε εμμέσως η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη σε παρέμβασή της, στη συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Δεν ωφελεί να κλείνεις τα μάτια στην πραγματικότητα, όπως κάνουν οι δανειστές με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Έχουμε ληξιπρόθεσμα το 40% του ΑΕΠ. Αυτά τα λες όταν έχεις ληξιπρόθεσμα στο 4% του ΑΕΠ, όχι στο 40%», είπε χαρακτηριστικά η Ν. Βαλαβάνη.

Επίσης, η κα Βαλαβάνη υπερασπίσθηκε την ρύθμιση για προληπτική φορολόγηση με 26% στο σύνολο των εμπορικών συναλλαγών με ορισμένες χώρες που δεν συνεργάζονται φορολογικά ή που έχουν ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς από την Ελλάδα.

«Ζητάμε να αποδείξουν ότι δεν πρόκειται για τριγωνικές συναλλαγές, ότι είναι πραγματικές εταιρείες», τόνισε, εκφράζοντας την ελπίδα «να μην αμφισβητούμε ότι υπάρχει πρόβλημα φοροαπαποφυγής και να μην θεωρούμε ότι η σχετική συνθήκη του ΟΟΣΑ λύνει το πρόβλημα. Σήμερα η συνθήκη είναι πλήρως απαρχαιωμένη».

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top