Βίζερ: Θα παραμείνει στο ευρώ η Ελλάδα

«Απολύτως αισιόδοξος» ότι θα υπάρξει συμφωνία ο πρόεδρος του Euroworking Group

Βίζερ: Θα παραμείνει στο ευρώ η Ελλάδα

«Το γενικό σενάριο είναι ότι η Αθήνα θα παραμ��ίνει μέρος της Νομισματικής Ένωσης» δηλώνει ο Τόμας Βίζερ σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Tiroler Tageszeitung.

Ο επικεφαλής του Euroworking Group απαντά με ένα κατηγορηματικό «όχι» στην ερώτηση αν αληθεύουν σενάρια και εικασίες περί μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ δηλώνει «απολύτως αισιόδοξος» για μια επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, παρατηρώντας συγχρόνως πως οι τελευταίες δύο εβδομάδες πέρασαν μάλλον με παρασκηνιακές αντιπαραθέσεις παρά με σκληρή εργασία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ευρωπαίοι έδειξαν ευελιξία αλλά ανακοίνωσαν πως τα βασικά σημεία του προγράμματος (δημοσιονομική σταθερότητα, σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα και διατήρηση των μέτρων) είναι αμετάκλητα.

Ο Βίζερ τόνισε στη συνέχεια ότι η Αθήνα δεν μπόρεσε να παρουσιάσει τα προηγούμενα τρία με τέσσερα χρόνια καμία επιτυχία σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ αναφορικά με το θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, υποστήριξε ότι εάν υπάρξει και πάλι επιστροφή της Ελλάδας σε αυτό το δρόμο, τότε είναι ανοικτή μια διαπραγμάτευση για το ύψος του.

Τέλος, ο Βίζερ επικροτεί τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα για καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα και μια δημόσια διοίκηση που θα εισπράττει τους φόρους που αναλογούν στον κάθε πολίτη, ωστόσο (αναφερόμενος στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις) αναρωτιέται γιατί θα πρέπει να ευνοηθεί κάποιος ο οποίος χρωστά 1 εκ. ευρώ και πως σχετίζεται αυτό με τους απλούς πολίτες, μερικοί από τους οποίους, όπως λέει, θα ήταν ευτυχείς εάν είχαν φορολογικές υποχρεώσεις ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top