Πετά το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ ο Σόιμπλε: Να πουν οι υπεύθυνοι την αλήθεια

«Η Ελλάδα ζούσε για πολλά χρόνια πάνω από τις δυνατότητές της»

Πετά το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ ο Σόιμπλε: Να πουν οι υπεύθυνοι την αλήθεια

Την εκτίμηση ότι πηγή των προβλημάτων για τη χώρα μας είναι το ότι ζούσε πάνω από τις δυνάμεις της για πολλά χρόνια εξέφρασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα «Der Standard», όπου κάλεσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να πει την αλήθεια στους πολίτες.

«Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να πουν στους πολίτες την αλήθεια. Για τα προβλήματα δεν ευθύνονται ούτε οι Βρυξέλλες, ούτε η Ευρώπη ή η Γερμανία. Τα προβλήματα οφείλονται στο γεγονός ότι η Ελλάδα έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα πάνω από τις δυνάμεις της. Πιθανώς η Ευρωζώνη να ήταν ένας πειρασμός» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα και στο ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν το επιθυμεί, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είπε: «Πρέπει να σέβεται κανείς αυτό που λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Εμείς ποτέ δεν πιέσαμε κάποιον να κάνει κάτι που δεν θέλει».

Ο Σόιμπλε αναφέρθηκε στο θέμα των γ��ρμανικών αποζημιώσεων, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει λυθεί οριστικά και ρίχνοντας διακριτικά βέλη προς την κυβέρνηση.

soimple.jpg
Μιλώντας για τον Γιάνη Βαρουφάκη και το θέμα των δηλώσεων του που προκάλεσαν αντίδραση στην Ελλάδα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε λόγο για αναστάτωση που «οφείλεται σε λανθασμένη μετάφραση από τα ελληνικά ΜΜΕ» των όσων είπε.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε κάθετα αντίθετος με το ενδεχόμενο κουρέματος για την Ελλάδα, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια, το χρέος είναι το μικρότερο από τα προβλήματα της Ελλάδας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top