Μπακογιάννη: Αν δεν γυρίσει σελίδα η ΝΔ, θα γίνει ΠΑΣΟΚ

Ζητά εκ νέου συνέδριο: «Πρέπει να αφήσουμε τη βάση μας να μιλήσει»

Μπακογιάννη: Αν δεν γυρίσει σελίδα η ΝΔ, θα γίνει ΠΑΣΟΚ

«Αν δεν αλλάξουμε, θα “πεθάνουμε”, θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ. Πρέπει, λοιπόν, να αλλάξουμε» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

Η βουλευτής της ΝΔ ζήτησε από όλους εντός του κόμματος να κάνουν αυτοκριτική και επεσήμανε ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι «να ξαναβρεί η ΝΔ το βηματισμό, την ταυτότητα της και τη δυναμική της».

«Η ΝΔ δεν είναι πλέον συνομιλητής μεγάλων κοινωνικών ομάδων. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Να παραδεχθούμε ότι, π.χ. αυτό που έγινε με τον ΕΝΦΙΑ ήταν κολοσσιαίο λάθος, να παραδεχθούμε ότι δεν είχαμε ίχνος εσωκομματικής δημοκρατίας, να παραδεχθούμε ότι πρέπει να γυρίσουμε σελίδα σε πάρα πολλά πράγματα. Για να το κάνουμε αυτό επιτυχώς, πρέπει να αφήσουμε τη βάση μας να μιλήσει» πρόσθεσε η ίδια, ζητώντας εκ νέου συνέδριο.

«Αυτό που είπα στον κ. Σαμαρά και το είπα από την καρδιά μου, είναι “κύριε πρόεδρε, δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε από ένα συνέδριο”» τόνισε στη συνέχεια η κα Μπακογιάννη, η οποία ξεκαθάρισε ότι ο στόχος δεν είναι η ρήξη αλλά «να πείσουμε τον κ. Σαμαρά ότι έχουμε δύο τρόπους να πορευτούμε από εδώ και πέρα: Ο ένας είναι να πούμε ότι κακώς η κοινωνία δεν κατάλαβε πόσο καταπληκτικοί είμαστε και μας καταψήφισε, άρα φταίει η κοινωνία. Και ο άλλος είναι να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να πούμε ότι όταν ένα κόμμα χάνει από το 2004 το 50% της δύναμης τους, κάτι δεν πάει καλά με το κόμμα».

Η βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι ο κ. Σαμαράς έχει την τελική ευθύνη και τόνισε με νόημα πως «αν δεν θέλει να γίνει έκτακτο συνέδριο, έχει την ευθύνη των αποφάσεων του».

Τέλος, η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στο θέμα με το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο, απευθύνοντας μία έκκληση: «Η καταστροφή που έγινε στο κτίριο του Πολυτεχνείου είναι μια εικόνα που κάνει το γύρο του κόσμου και αδικεί τη χώρα μας και την ιστορία μας. Θέλω να κάνω μια έκκληση στις τρεις μεγάλες τεχνικές εταιρείες. Δεν θα τους κοστίσει τίποτα, έχω διατελέσει δήμαρχος Αθηναίων και γνωρίζω. Δεν υπάρχουν λεφτά στο Πολυτεχνείο, να στείλουν τα συνεργεία τους και να το καθαρίσουν. Μας αφορά όλους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top