Στις 19:30 ξεκινά η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας-Θα εκλεγεί με την «πρώτη»

«Αποχαιρετιστήρια» συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κάρολο Παπούλια

Στις 19:30 ξεκινά η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας-Θα εκλεγεί με την «πρώτη»

​Με την «πρώτη» αναμένεται να εκλεγεί απόψε το βράδυ Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 19:30 στη Βουλή, και θα είναι ονομαστική.

Το Σύνταγμα προβλέπει, ότι για την πρώτη ψηφοφορία απαιτούνται 180 ψήφοι, ωστόσο ο πρώην υπουργός, αναμένεται να συγκεντρώσει 238 ψήφους.

Τον Προκόπη Παυλόπουλο θα ψηφίσουν οι 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 76 της Νέας Δημοκρατίας, και οι 13 των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ θα τον καταψηφίσουν οι 19 βουλευτές της «Χρυσής Αυγής». Δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρξουν και μεμονωμένες περιπτώσεις από την κυβερνητική πλειοψηφία που θα καταψηφίσουν τον κ. Παυλόπουλο, καθώς υπήρξαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Λαφαζάνης, Μακρή) που εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την υποψηφιότητά του.

Οι 19 βουλευτές του Ποταμιού και οι 13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν τον επίσης συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο, που εκτιμάται ότι θα λάβει 32 ψήφους, ενώ το ΚΚΕ θα δηλώσει «παρών».

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ:

Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, οι βουλευτές θα δηλώνουν το όνομα του προτεινόμενου για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα που προτιμούν ή θα δηλώνουν «παρών». Ψήφος «κατά» ή «όχι» δεν προβλέπεται στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ δεν επιτρέπεται αιτιολόγηση της ψήφου.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μαζί με τα μέλη του Προεδρίου της Βουλής, θα μεταβεί στο χώρο που θα υποδείξει ο Προκόπης Παυλόπουλος, ώστε να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα.

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 13 Μαρτίου, δηλαδή την επομένη της ημέρας που λήγει η θητεία του απερχόμενου Προέδρο��.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ:

Παράλληλα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματισμένη «αποχαιρετιστήρια» συνάντηση με τον απερχόμενο Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια, στις 12 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιος είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Οι στιγμές που σημάδεψαν την πολιτική καριέρα του Παυλόπουλου

ΧΑΜΟΣ στα social media: «έμεινα Παυλόπουλος» - τον έκαναν Superman!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο STAR: η κόρη του Προκόπη Παυλόπουλου!

ΔΕΙΤΕ τι έγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ για την υποψηφιότητα Παυλόπουλου!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top