Ζ. Κ. Γιούνκερ: «Δεν θα αλλάζουμε τους κανόνες κάθε φορά που γίνονται εκλογές»

Μ. Χρυσοβελώνη: «Η θέληση των λαών ενοχλεί την ΕΕ»

​Την άποψη ότι οι κανόνες δεν μπορούν να αλλάζουν κάθε φορά που αλλάζει μια κυβέρνηση, εξέφρασε στην γαλλική τηλεόραση ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ, προκαλώντας την αντίδραση των ΑΝΕΛ.

«Αν σήμερα κάναμε ό,τι ζητάει η ελληνική κυβέρνηση, με κάθε λεπτομέρεια εννοώ, και αύριο οι Φινλανδοί που ψηφίζουν σε λίγο καιρό και οι Ισπανοί που ψηφίζουν το φθινόπωρο πρέπει να αλλάζουμε πολιτική, κάθε φορά που γίνονται εκλογές. Πρέπει να θεωρήσουμε ότι οι συνθήκες δεν είναι πια συνθήκες και ότι οι κανόνες δεν είναι πια κανόνες, επειδή έγιναν εκλογές; Συνεπώς, αυτό που λέω είναι ότι δεν μπορούμε να αλλάζουμε κανόνες ή συνθήκες κάθε φορά που γίνονται εκλογές. Αλλά πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη το εκλογικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ.

Στον πρόεδρο της Κομισιόν απάντησε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μ. Χρυσοβελώνη.

«Ο πρόεδρος της Κομισιόν, υπεραμύνθηκε της θέσης ότι δεν μπορούμε να αλλάζουμε κανόνες ανάλογα με τα εκλογικά αποτελέσματα σε κάθε χώρα της Ευρωζώνης. Φαίνεται ότι η εκπεφρασμένη δημοκρατικά μέσω εκλογών θέληση των λαών ενοχλεί την ηγεσία της Ε.Ε.», δήλωσε η κα Χρυσοβελώνη και πρόσθεσε:

«Οι εταίροι μας οφείλουν να σεβαστούν τη βούληση του Ελληνικού λαού και να αποδεχθούν ότι οι κανόνες πρέπει να αλλάξουν. Η κυβέρνη��η, με σημαία την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός, θα δώσει και αύριο τη μάχη στο Eurogroup, με σύμμαχο τους πολίτες που θα δείξουν σήμερα, ακόμη μια φορά, στις πλατείες της χώρας και της Ευρώπης, την υποστήριξή τους στον αγώνα της ελληνικής κυβέρνησης να τερματίσει την πολιτική της λιτότητας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top