Γιούνκερ: Σεβόμαστε τους Έλληνες αλλά δεν θα ανατρέψουμε τα πάντα για ένα εκλογικό αποτέλεσμα

Αναγνώρισε, ωστόσο, την ανάγκη για κάποια διαφοροποίηση στις πολιτικές

Την εκτίμηση ότι θα πρέπει να λάβουμε υπόψη την έκφραση της δημοκρατικής θέλησης του ελληνικού λαού, «τον οποίο συγχαίρω για το θάρρος του», εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε παρέμβασή του στον ετήσιο διάλογο μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εθνικών κοινοβουλίων σχετικά με το ευρωπαϊκό εξάμηνο ο Γιούνκερ ανέφερε ότι όσοι κερδίζουν τις εκλογές στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες θα πρέπει και αυτοί με τη σειρά τους να λαμβάνουν υπόψη τους υπόλοιπους στην ΕΕ και τις πεποιθήσεις τους.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αναγνώρισε ακόμη την ανάγκη για κάποια διαφοροποίηση στις πολιτικές, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δεν θα ανατρέψουμε τα πάντα επειδή είχαμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα».

Ο Γιούνκερ παρέπεμψε επίσης στα όσα έχει πει ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σούλτς πρόσφατα στη γερμανική τηλεόραση ότι δηλαδή «δεν περιμέναμε τις εκλογές στην Ελλάδα για να αλλάξουμε την πολιτική μας».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρθηκε ακόμη στις πρωτοβουλίες που είχε λάβει ήδη η Κομισιόν πριν από τις ελληνικές εκλογές σχετικά με το επενδυτικό σχέδιο των 315 δισ. ευρώ αλλά και τις αποφάσεις για την ευελιξία του Συμφώνου Σταθερότητας.

«Κατανοώ αυτά τα οποία έγιναν στην Ελλάδα και σας λέω ότι αυτά που έκανε η Κομισιόν έγιναν πριν από το δίδαγμα, που -ορισμένοι λένε ότι- πήραμε από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Γιούνκερ.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top