Μπαλάφας: Δεν παίρνουμε τη συμπαράσταση που θα θέλαμε από τον Νότο

Υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού με αμοιβαία οφέλη τάσσεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μπαλάφας: Δεν παίρνουμε τη συμπαράσταση που θα θέλαμε από τον Νότο

​Για τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης και τις επαφές, που ξεκίνησαν ήδη με τις επισκέψεις των Σουλτς και Ντάισεμπλουμ στην Αθήνα, μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας.

«Δεν παίρνουμε τη συμπαράσταση που θα θέλαμε από τον Νότο. Φαίνεται ότι υπάρχουν ενδιαφέρουσες εξελίξεις και από τη Γαλλία αλλά και στην Ιταλία» είπ�� ο κ.Μπαλάφας, κάνοντας ειδική αναφορά στην παρέμβαση Ομπάμα.

«Δεν μας αγάπησε ξαφνικά ο κ.Ομπάμα, αλλά βλέπει μια αλλαγή κλίματος. Στην παρούσα φάση, η στάση Ομπάμα είναι κάτι θετικό για μας», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι υπάρχει μια στροφή, του εξωτερικού παράγοντα σε σχέση με την Ελλάδα.

«Πιστεύω σε έναν έντιμο συμβιβασμό με αμοιβαία οφέλη. Αυτό που είπε και ο Τσίπρας. Μια λύση βιώσιμη και αμοιβαία επωφελή» τόνισε ο κ.Μπαλάφας.

Αναφερόμενος στο εσωτερικό τόνισε πως η στάση των κομμάτων ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη.

«Στη συνάντηση Τσίπρα-Θεοδωράκη, ο πρόεδρος του Ποταμιού ανέφερε ότι θα μπορούσαμε να δούμε στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας μία συναίνεση αλλά και στην ομάδα διαπραγμάτευσης μία συμμετοχή. Η ΝΔ ακόμα ψάχνεται, λογικό είναι αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπαλάφας, αναγνωρίζοντας πάντως πως η στάση των υπουργών με τις πολλές εξαγγελίες τα πρώτα 24ωρα μετά την ορκωμοσία τους, δεν ήταν ότι καλύτερο.

«Τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης τις βλέπω με αισιοδοξία και καλή διάθεση. Από την 1η ημέρα συνέστησα περισσότερη φειδώ στις εξαγγελίες», πρόσθεσε ο κ.Μπαλάφας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top