Το 61% των Γερμανών θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ

Τι δείχνει δημοσκόπηση για την κατάσταση στη χώρα μας

​Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ζητά η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου καναλιού ARD.

Συγκεκριμένα, το 61% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά για αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ανάμεσα στους οπαδούς του ευρωφοβικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία», είναι πολύ υψηλότερο και αγγίζει το 86%.

Μια συντριπτική πλειοψηφία του 80% υποστήριξε ότι το Βερολίνο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί, ώστε η νέα ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Μάλιστα το 61% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη σε περίπτωση αθέτησης των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων. Το 53% πιστεύει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είχε λιγότερο δραματικές επιπτώσεις από ότι πριν από λίγα χρόνια.

Στη δημοσκόπηση τέθηκε και το ερώτημα περί κουρέματος του χρέους. Ποσοστό του 68% απέρριψε μια τέτοια διευκόλυνση, ενώ το 28% το θεωρεί ως ένα αποδεκτό ενδεχόμενο.

Κωνσταντίνος Μιχόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top