Χρυσοχοΐδης: Θα γίνουν τα έργα σε Φαληρικό και Πανεπιστημίου

«Η Κομισιόν δεν απέρριψε τίποτα, αλλά εξέφρασε επιφυλάξεις» ισχυρίσθηκε

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν απέρριψε τίποτα, εξέφρασε επιφυλάξεις για τα δύο έργα στην Αθήνα, την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου και του Φαληρικού Όρμου, ύψους 500 εκατ. ευρώ, δηλαδή λιγότερο από το 10% του προγράμματος», υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφορικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με την έγκριση ή μη της ένταξης των συγκεκριμένων έργων στα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι «για να μην πάνε πίσω τα υπόλοιπα έργα, από τα 5 δισ., που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη, προχωρούμε στην έγκριση του προγράμματος χωρίς τα δύο έργα, αλλά ταυτόχρονα για αυτά τα έργα συνεχίζουμε τις μελέτες, ολοκληρώνουμε τους φακέλους, ώστε να επανέλθουμε σε συζητήσεις με την Επιτροπή. Έτσι πιστεύουμε, ότι τελικά θα πείσουμε, τόσο για τη βιωσιμότητα, όσο και για την αναπτυξιακή αξία των έργων αυτών για τον τουρισμό, αλλά και για την περιβαλλοντική βελτίωση της ζωής στην πρωτεύουσα».

Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι ξεκινούν αμέσως τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή του Φαληρικού Όρμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top