Reuters: Σκληρές οι διαπραγματεύσεις - Η τρόικα πιέζει την ελληνική κυβέρνηση

Το δημοσιονομικό κενό και η ρύθμιση για τις 100 δόσεις στο επίκεντρο

Reuters: Σκληρές οι διαπραγματεύσεις - Η τρόικα πιέζει την ελληνική κυβέρνηση

​Για σκληρές διαπραγματεύσεις της Αθήνας με την τρόικα κάνει λόγο το Reuters σε σημερινό του δημοσίευμα, αναφέροντας μάλιστα τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη πως σε αυτή την φάση και οι δύο πλευρές έχουν νεύρα.

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο, τονίζει πως η ελληνική κυβέρνηση διαφωνεί με τους τροικανούς στο μέγεθος του δημοσιονομικού κενού το 2015.

Η τρόικα υποστηρίζει ότι η ρύθμιση για τις 100 δόσεις θα οδηγήσει σε διεύρυνση του κενού που θα φτάσει τα 2, 5 δις ευρώ για αυτό και πιέζει να αλλάξει, λένε στο πρακτορείο δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Η Αθήνα από την πλευρά της τοποθετεί το κενό κάτω από το 1 δισ. ευρώ.

«Πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση. Ο χρόνος θα είναι σφικτός εάν η τρόικα δεν επιστρέψει στην Αθήνα μέχρι την επόμενη εβδομάδα», δηλώνει υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Την ίδια ώρα δημοσίευμα του Dow Jones Newswires αναφέρει ότι αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε πως η τρόικα ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση για να ολοκληρώσει σειρά μεταρρυθμίσεων πριν την επιστροφή της στην Αθήνα για την αξιολόγηση. Ο ίδιος άνθρωπος διέψευσε ωστόσο τα περί 48ώρης διορίας στους Έλληνες, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα.

«Το γεγονός είναι ότι ο χρόνος λιγοστεύει και για τις δύο πλευρές» δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι διαπραγματεύσεις κινούνται «με πολύ αργούς» ρυθμούς και «τα κενά παραμένουν», δηλώνει στο πρακτορείο αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

«Εάν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα εντός δέκα ημερών, θα υπάρχει αρκετός χρόνος για το Eurogroup να συμφωνήσει για μια πιστωτική γραμμή με την Ελλάδα πριν το τέλος του έτους», αναφέρει ο αξιωματούχος. Πρόσθεσε ωστόσο ότι μια συμφωνία σε αυτό το χρονικό πλαίσιο «θα είναι νέο ρεκόρ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top