Κυβέρνηση για απεργίες ΔΕΗ: θα εφαρμοστεί ο νόμος ακόμα και με συλλήψεις-απολύσεις

Κόντρα και για το δημοψήφισμα με τον ΣΥΡΙΖΑ

Επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση «έκνομων ενεργε��ών» που θα θέσουν σε κίνδυνο την τουριστική σεζόν και την ελληνική οικονομία έχει καταστρώσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, σχετικά με δυναμικές αντιδράσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ στην κατάτμηση της επιχείρησης σε «μεγάλη» και «μικρή».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου, στον οποίο ουσιαστικά παρέπεμπε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς με τις σημερινές του δηλώσεις, έστω και χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά του, η κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει το νόμο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δηλαδή ακόμη και με επιστράτευση των απεργών, αλλά και με εφαρμογή των συνεπειών που προβλέπονται από το Νόμο σε περίπτωση που αρνηθούν να παραλάβουν τα φύλλα επιστράτευσης (με συνέπειες που πέρα από ποινικές ενδέχεται να σημαίνουν και την απόλυση από τη ΔΕΗ).

Σε περίπτωση επίσης που θα επιχειρηθεί κατάληψη εργοστασίων και άλλων εγκαταστάσεων της ΔΕΗ, η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί ότι θα εφαρμοσθεί και πάλι ο νόμος για τις παράνομες καταλήψεις και την παρακώλυση εργασιών, που σημαίνει και σε αυτή την περίπτωση ότι θα γίνουν συλλήψεις.

Εξυπακούεται βέβαια ότι όλα αυτά θα προκαλέσουν αναπό��ευκτα σφοδρή πολιτική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κόντρα μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξέλιξη και σχετικά με την πρόταση τ��υ Α. Τσίπρα για δημοψήφισμα σχετικά με τη «μικρή ΔΕΗ».

Η κυβέρνηση απαντά στην πρόταση ότι χρειάζονται 150 ψήφοι στη Βουλή σχετικά με την προκήρυξη δημοψηφίσματος χωρίς να έχει ψηφισθεί σχετικός νόμος και 180 για ψηφισμένο, όπως ευελπιστεί ότι θα συμβεί με το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top