«Βόμβα» για τριπλές εκλογές - συνάντηση Σαμαρά με Βενιζέλο

Συνεχίζονται οι πολιτικές αναταράξεις από την υπόθεση Μπαλτάκου

«Βόμβα» για τριπλές εκλογές - συνάντηση Σαμαρά με Βενιζέλο

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών τον Μάιο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στη Βουλή, την ώρα που η υπόθεση Μπαλτάκου συνεχίζει να προκαλεί πολιτικό «σεισμό». Σε αυτό το κλίμα, συναντώνται σήμερα (10:00) στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Εγώ δεν μπορώ να αποκλείσω ότι με αυτά που γίνονται σήμερα δεν θα πάμε σε τριπλές εκλογές», είπε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από το βήμα της Βουλής, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Ευρωεκλογές. Παράλληλα, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εκτίμησε πως οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θα δεχτούν την πρότασή τους για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για να διαλευκανθεί η υπόθεση Μπαλτάκου.

Μετά τον «θόρυβο» που προκλήθηκε, ο κ. Γρηγοράκος έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας πως οι εθνικές εκλογές είναι θέμα του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και ότι «η κυβέρνηση πέρασε τα δύσκολα και δεν έχει να φοβάται».

Έκτακτη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Κι ενώ η «θύελλα» από την συνομιλία Μπαλτάκου – Κασιδιάρη δεν λέει να κοπάσει, πυροδοτώντας αντιδράσεις, τόσο από την Αντιπολίτευση, όσο και εντός της κυβερνητικής συμμαχίας, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θα έχουν σήμερα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επί τάπητος θα τεθεί το θέμα που έχει προκύψει μετά την αποκάλυψη του διαλόγου, την ώρα που ο κ.Βενιζέλος έχει ζητήσεις να υπάρξει «εκκαθάριση των ακροδεξιών θυλάκων στην κυβέρνηση» και «αλλαγή ισορροπιών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επόμενα 24ωρα η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε «αντεπίθεση», θέλοντας να κατευνάσει τα πνεύματα και να ελαχιστοποιήσει τον «θόρυβο» που προκάλεσε η υπόθεση Μπαλτάκου.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα συζητήσουν την επικείμενη έξοδο της χώρας στις αγορές, μετά και τα θετικά μηνύματα του Eurogroup και του Ecofin της Αθήνας. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαμαράς είχε την Πέμπτη συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα, όπως έχει ήδη γράψει το star.gr. ​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top