Απόλυση και επιστροφή μισθών για όσους μπήκαν παράτυπα στο Δημόσιο!

Έλεγχοι εξπρές στους τίτλους σπουδών – Θα ολοκληρωθούν εντός μηνός

Απόλυση και επιστροφή μισθών για όσους μπήκαν παράτυπα στο Δημόσιο!
Με άμεση ανάκληση του διορισμού και επιστροφή των μισθών που έχουν λάβει θα έρθουν αντιμέτωποι όσοι διορίστηκαν στο Δημόσιο με πλαστά πτυχία.

Σύμφωνα με χθεσινή εγκύκλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκινούν έλεγχοι-εξπρές που θα ολοκληρωθούν εντός μηνός για τα δικαιολογητικά και τους τίτλους σπουδών για τους διορισμούς στο Δημόσιο.

Ο έλεγχος θα αφορά τίτλους σπουδών, πτυχία ξένων γλωσσών αλλά και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο χρ��σιμοποιήθηκε για να καταλάβει κάποιος υπάλληλος μια δημόσια θέση και ανατρέχει στα στοιχεία που δήλωσαν οι υπάλληλοι κατά τον χρόνο πρόσληψης, μετάταξης ή μετατροπής των συμβάσεών τους. Αυτό συνεπάγεται πως ακόμη και εάν στη συνέχεια απέκτησαν τα σχετικά προσόντα (π.χ. απαιτούμενους τίτλους σπουδών), δεν γλιτώνουν από τη διαδικασία ανάκλησης της τοποθέτησής τους στο Δημόσιο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα προβλέπει ο νόμος - όπως διευκρίνιζαν στελέχη του υπουργείου - οι υπάλληλοι που παρατύπησαν θα κληθούν να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα που εισέπραξαν από το Δημόσιο ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, όπως έγινε στην περίπτωση των δημοτικών αστυνομικών για τους οποίους ο έλεγχος έδειξε πως προσλήφθηκαν χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία. Παράλληλα, και τα χρόνια υπηρεσίας τους μπορεί να μην υπολογιστούν ως ασφαλιστικός χρόνος για τη σύνταξή τους.

Από τις επιπτώσεις που επιφέρει ο νόμος στην περίπτωση παρανομιών για τον διορισμό δεν γλιτώνουν ούτε όσοι σπεύσουν να υποβάλουν παραίτηση από την υπηρεσία τους.

«Κάνουμε μια προσπάθεια αποκατάστασης χρόνιων αδικιών και ενίσχυσης της αξιοπιστίας της Δημόσιας Διοίκησης. Βάζουμε τέλος σε ένα καθεστώς ανομίας, δημιουργώντας παράλληλα διαδικασίες και δομές που δεν θα επιτρέψουν την επανάληψη αυτών των απαράδεκτων φαινομένων».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι έλεγχοι αφορούν όσους υπηρετούν σε όλο το φάσμα των φορέων του Δημοσίου (δημόσιες υπηρεσίες, δήμους, περιφέρειες καθώς και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου), ενώ προτεραιότητα στους ελέγχους δίνεται στο μόνιμο προσωπικό ή σε αυτό που υπηρετεί ως αορίστου χρόνου και έπονται οι εποχικοί υπάλληλοι. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top