Κ. Χατζηδάκης: H Ελλάδα καλείται να πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ μεταρρυθμίσε��ν

«Δεν βοηθά το νέφος της αμφιβολίας με την τρόικα»

Το "νέφος" της αμφιβολίας, το οποίο υπάρχει γύρω από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και γύρω από τις εκτιμήσεις της τρόικα για την Ελλάδα, δεν είναι βοηθητικό για την προσπάθεια που καταβάλει η χώρα. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης στη συνάντηση που διοργάνωσε το περιοδικό "Le Nouvel Observateur" στην Αθήνα με θέμα «Τολμήστε για τη Δημοκρατία».

Ο υπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει κληθεί να κάνει ένα πανευρωπαϊκό ή ακόμα περισσότερο, παγκόσμιο ρεκόρ διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. «Προφανώς, αν θέλει κανείς να είναι δίκαιος με αυτή τη χώρα, θα αναγνωρίσει ότι έχει κάνει πάρα πολλά που σίγουρα ξεπερνούσαν τη φαντασία πολλών αναλυτώ��. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν ακόμη, μια σειρά από παρεμβάσεις και κάποιες τις ετοιμάζουμε εμείς στο δικό μας υπουργείο, σε σχέση με την αγορά των προϊόντων, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ. Για να απελευθερωθεί η αγορά και να πέσουν οι τιμές. Και αυτή είναι μία αλλαγή φιλολαϊκή, που συναντά αντιδράσεις από ορισμένες ομάδες υπερπροστατευμένες. Αλλά και αυτές οι ομάδες πρέπει να συμβάλουν στη συνολικότερη εθνική προσπάθεια» υπογράμμισε ο κ Χατζηδάκης.

Επανέλαβε τη σημασία που πρέπει να δοθεί για την αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά και σε ότι αφορά στις δημοσκοπήσεις σχολίασε ότι «ήμασταν μέχρι πρότινος μια μονάδα μπροστά, τώρα, μπορεί η ΝΔ να είναι μια μονάδα πίσω σε κάποιες δημοσκοπήσεις. Οι δημοσκόποι θα πουν ότι στο μέσο μιας προσπάθειας κυβερνητικής, δύσκολης, όταν το κυβερνητικό κόμμα είναι 1 και 2 και 3 μονάδες πίσω της δημοσκοπήσεις, στο τέλος κερδίζει. Επομένως, εγώ δεν έχω κανένα λόγο να ανησυχώ σε σχέση με της προοπτικές».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top