Σε καλό κλίμα αλλά όχι επί της ουσίας η πρώτη επίσημη συζήτηση Άδωνι-γιατρών

Γεωργιάδης: Λύση χωρίς να αλλάξουν οι θεμελιώδεις αρχές της μεταρρύθμισης

Σε καλό κλίμα αλλά όχι επί της ουσίας η πρώτη επίσημη συζήτηση Άδωνι-γιατρών

Σε καλό κλίμα αλλά όχι με συζήτηση επί της ουσίας στο βασικό θέμα της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης έγινε η πρώτη επίσημη συζήτηση του υπουργού Υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Η συζήτησή τους κράτησε περίπου δυο ώρες και ο Υπουργός είπε πως θέλει να βρουν τους όρους ώστε να ρυθμιστεί το θέμα χωρίς να αλλάξουν οι θεμελιώδεις αρχές της μεταρρύθμισης, η οποία πρέπει να γίνει και μάλιστα σε σύντομο χρόνο.

Θα συσταθεί μια επιτροπή με επικεφαλής τον Αντώνη Μπέζα για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες των δυο εκδοχών και όπως είπε ο Υπουργός τέθηκε από τους γιατρούς μια πρόταση που εξετάζεται. «Οι θεμελιώδεις αρχές δεν αλλάζουν, συζητάμε τον οδικό χάρτη» συμπλήρωσε ο υπουργός.

«Ελπίζουμε σε διάλογο να βρούμε τα σημεία τριβής που κάνουν κακό στους ασφαλισμένους» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των συλλόγων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Θανάσης Αποστολόπουλος, είπε πως η συζήτηση δεν ήταν επί της ουσίας για την ΠΦΥ και ότι είναι δύσκολη η σύγκλιση των απόψεων τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top