ΕΣΕΕ: Ζητά παράταση της αναστολής πλειστηριασμών και για τους εμπόρους

Επιστολή σε Στουρνάρα & Χατζηδάκη: Θα χάσουν την περιουσία τους αντί πινακίου φακής

Την παράταση ισχύος της «ρύθμισης Παπαθανασίου» που προβλέπει αναστολή των πλειστηριασμών για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας και για οφειλές προς τις τράπεζες που δεν ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ, ζητά ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδης με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης.
«Το συγκεκριμένο θέμα της αναστολής των πλειστηριασμών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο από κοινωνικής πλευράς και συνιστά το μόνο όπλο των εντός κρίσης μικρομεσαίων εμπόρων για να μην χάσουν την περιουσία τους, αφού ως γνωστόν τα επιχειρηματικά χρέη δεν καλύπτονται από τον "νόμο Κατσέλη"», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.
«Η μη ανανέωση της αναστολής για το 2014 θα έχει καταλυτικές αρνητικές επιπτώσεις γενικά στους ελεύθερους επαγγελματίες, που αντικειμενικά δεν έχουν εισοδήματα και άλλους πόρους για να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους και θα χάσουν την ήδη απαξιωμένη περιουσία τους "αντί πινακίου φακής"», προσθέτει.
Ο κ. Κορκίδης ζητά είτε την παράταση της ρύθμισης για έναν χρόνο (έως το τέλος του 2014), είτε τη θέσπιση κριτηρίων για να προστατευθούν όσοι έμποροι και λοιποί ελεύθεροι επαγγελματίες κινδυνεύουν χωρίς να έχουν ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει και να περιοριστούν οι μη καλυπτόμενοι μόνο σε όσους είναι «έχοντες» και κακόπιστα αρνούνται να καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top