Αναβάλλεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για τον φόρο ακινήτων

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί

Αναβάλλεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για τον φόρο ακινήτων

Αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα η κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το νέο φόρο ακινήτων,σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών .

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η αναβολή της κατάθεσής του που αρχικά είχε προγραμματισθεί να γίνει αύριο θεωρήθηκε επιβεβλημένη λόγω τεχνικών δυσκολιών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζονται ποιες είναι αυτές.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη στο ετήσιο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου με θέμα «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας», ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως τα ακίνητα θα φορολογηθούν με ενιαίο τρόπο, ότι το συνολικό ύψος θα παραμείνει στο επίπεδο του 2013, αλλά με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και ελάφρυνση για το 75% των νοικοκυριών.

Επίσης την Τρίτη κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2014, ο εισηγητής της ΝΔ Στ. Καλογιάννης, αν και χαρακτήρισε ρεαλιστικό τον προϋπολογισμό, ζήτησε αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων.

«Οι φόροι ακίνητης περιουσίας είναι δυσβάσταχτοι για τους πολίτες και αυτό πρέπει να το πάρει υπόψη του το υπουργείο Οικονομικών» είπε ο Στ. Καλογιάννης και κάλεσε το υπουργείο «να ξαναδεί τον ενιαίο φόρο ακινήτων ώστε να είναι δίκαιος».

«Χρειάζεται φορολογική δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών «να εξετάσει τις αντικειμενικές τιμές σε όλη τη χώρα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν μπορεί ένα ακίνητο στα Ιωάννινα ή στις ορεινές περιοχές της Πίνδου να έχει την ίδια τιμή με ένα ακίνητο στα βόρεια προάστια της Αθήνας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top