«Γκάφα» Δαβάκη για στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία αναστατώνει τη Βουλή!

Άρον άρον έσπευσε να μαζέψει τις δηλώσεις του

«Γκάφα» Δαβάκη για στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία αναστατώνει τη Βουλή!

​Σύγχυση, ανησυχία και μεγάλο προβληματισμό προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη περί απειλής "στρατιωτικής εμπλοκής" με την Τουρκία διαπιστώνοντας υπερσυγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων της γείτονας στον Έβρο και τα μικρασιατικά παράλια.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει ενεργός απειλή διατυπωμένη από τη γείτονα και δεν υπάρχει, επίσης, καμία αμφιβολία ότι υπάρχει υπερσυγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και στον Έβρο και στα μικρασιατικά παράλια, αλλά και σημαντική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών της Τουρκίας. Επίσης, ουδείς αμφισβητεί ότι υπάρχει καθημερινή πρακτική, αεροπορική και ναυτική, όσον αφορά παραβιάσεις, επεμβάσεις σε περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης από τη γείτονα, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα μας πρέπει ανά πάσα στιγμή να έχει τα αντίστοιχα και ανάλογα δεδομένα, προκειμένου να μη βρεθεί ελλείπουσα προς αυτή την πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δαβάκης.

Και μπορεί αρχικά λίγοι να έδωσαν σημασία στα λόγια του ωστόσο πριν από λίγα λεπτά ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης επανέφερε το ζήτημα της απειλής πολέμου: «Αν ισχύουν αυτά που είπε ο Υφυπουργός τότε οι σημερινοί νέοι μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσουν για την πατρίδα όπως έκαναν οι πατεράδες και οι παππούδες τους» είπε από το βήμα της βουλής ο κ.Κακλαμάνης, ��πευθύνοντας μάλιστα μήνυμα ενότητας στην αντιπολίτευση είπε ότι κάθε 10 χρόνια μετά την μεταπολίτευση «οι γείτονες» προκαλούν εντάσεις» και πρόσθεσε «Βάστα Ρόμελ!

«Η Ελλάδα αγωνιζόταν και στα μετόπισθεν λειτουργούσε μια 5η φάλαγγα. Ο λαός θέλει ενθάρρυνση αντί να ταΐζεται με μιζέρια. θέλει πίστη στην πατρίδα» κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης.

Οι δηλώσεις του κ.Κακλαμάνη αλλά και τα πηγαδάκια της βουλής ανάγκασαν τον υφυπουργό Άμυνας να παρέμβει και να δώσει διευκρινήσεις !

Ο κ.Δαβάκης «μάζεψε» τις αρχικές του δηλώσεις, ξεκαθαρίζοντας πως «όσα είπε για την Τουρκία αναφέρονταν στο παρελθόν και δεν αφορούν το παρόν, πλέον όπως τόνισε η ένταση έχει πέσει και οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας έχουν βελτιωθεί».
Καμμένος: Λυπήθηκα τον Δαβάκη
Σχολιάζοντας το θέμα από το βήμα της βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος είπε: «Λυπήθηκα τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας που τον μάλωσαν επειδή μίλησε για την Τουρκία», τονίζοντας πως οι Τουρκικές παραβιάσεις δεν έχουν σταματήσει .
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top