Σαμαράς για Χρυσή Αυγή: στην Ελλάδα δεν υπάρχει ιδεολογική κρίση αλλά κρίση ανεργίας

Κοινή πολιτική των κρατών- μελών της ΕΕ στο ζήτημα της ΑΟΖ ζήτησε ο Σαμαράς


Με την οικονομική κρίση και την ανεργία συνέδεσε ευθέως ο Αντώνης Σαμαράς την άνοδο της Χρυσής Αυγής στη χώρα μας, κατά την ομιλία του σε φόρουμ του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Ελσίνκι. Κατά τον κ. Σαμαρά στην Ελλάδα δεν υπάρχει ιδεολογική κρίση, αλλά «κρίση ανεργίας». «Εχουμε ένα νεοναζιστικό κόμμα που φθάνει δημοσκοπικά στο 12%, ωστόσο οι άνθρωποι που το ψήφισαν δεν το έκαναν από ιδεολογία, ψήφισαν ενάντια στην κρίση» ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να υιοθετηθεί κοινή ευρωπαϊκή πολιτική η οποία θα ενθαρρύνει τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. να οριοθετήσουν τις ΑΟΖ τους, ώστε να μπορούν να κάνουν έρευνες και να αξιοποιήσουν τα πιθανά τους αποθέματα,

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ευλογημένη» την Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας με τρεις τρόπους:

1.Είναι ο ‘παράδεισος’ ��χεδόν όλων των "ανανεώσιμων πηγών ενέργειας", καθώς έχει μεγάλο ενεργειακό δυναμικό ηλιοφάνειας και πολύ ισχυρό αιολικό δυναμικό

2. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης, πάνω σε σημαντικούς δρόμους μεταφοράς από παγκόσμιους προμηθευτές ενέργειας προς την ηπειρωτική Ευρώπη

3. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις αποθέματων υδρογονανθράκων στην ελληνική ΑΟΖ.

Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι τα τελευταία τρία χρόνια η χώρα μας βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» αλλά μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έκανε μια «πρόοδο-ρεκόρ», για την οποία όμως πρόσθεσε, «πληρώσαμε και ένα τίμημα ρεκόρ ως κοινωνία».

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η Ελλάδα διανύει το έκτο συνεχόμενο έτος ύφεσης, με την ανεργία να έχει φτάσει το 27% για το γενικό πληθυσμό και - για τους νέους κάτω των 25 ετών να έχει ξεπεράσει το 60%.

«Και ενώ έχουμε πάνω από 1,5 εκατομμύρια άνεργους, έχουμε και ένα ποτάμι παράνομων μεταναστών - περίπου 2 εκατομμύρια - που εισρέουν μέσω των συνόρων μας, κυρίως από τη Βόρεια Αφρική, καθώς και από τα ταραχώδη σημεία της Μέσης Ανατολής και τη Νοτιοανατολικής Ασίας» επισήμανε .

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές ηγεσίες θα κάνουν «ό, τι πρέπει να κάνουν» σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, την τραπεζική ένωση, τον εξορθολογισμό και τον συντονισμό των δημοσιονομικών πολιτικών, αλλά ζήτησε να διευρυνθεί η ατζέντα συμπεριλαμβάνοντας όλες τις πτυχές της ανταγωνιστικότητας, μεταξύ των οποίων και μια κοινή ενεργειακή στρατηγική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top