Ρουπακιώτης: τα κόμματα μπορούν να τα βρούνε για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Βλέπει δυνατότητα σύγκλισης των προτάσεων

Δυνατότητα σύγκλισης των προτάσεων για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εκτιμά ότι υπάρχει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ειδικά μεταξύ των κομμάτων τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ κάνει λόγο για ανάγκη ουσιαστικής επικαιροποίησης της νομοθεσίας, η οποία αναγνωρίζεται από όλους.

Σημειώνεται ότι νομοσχέδιο καταπολέμησης του ρατσισμού είχε συντάξει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά «κόλλησε» στην ΚΕΝΕ και στις αντιρρήσεις της ΝΔ, η οποία έχει καταθέσει τη δική της νομοθετική πρόταση για συμπλήρωση των διατάξεων του υπάρχοντος νόμου 927/1979. Πρόταση νόμου για τ��ν καταπολέμηση του ρατσισμού έχουν καταθέσει επίσης, από κοινού το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε στη δήλωσή του για το ζήτημα:
«Ως Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθ’ ύλην αρμόδιος για τη σύνταξη νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, αναγνωρίζοντας τις δικαιοπολιτικές ή και ιδεολογικές διαφοροποιήσεις κάθε κόμματος, και ιδίως αυτών της κυβερνητικής συνευθύνης, εκτιμώ ότι υπάρχει αναμφισβήτητα δυνατότητα σύγκλισης των σχετικών προτάσεων που έχουν μέχρι τώρα διατυπωθεί, εφόσον αναγνωρίζεται πλέον από όλους η ανάγκη ουσιαστικής επικαιροποίησης της νομοθεσίας, πέραν της σχετικής υποχρέωσής μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κ.α.

Πέραν αυτού ωστόσο πιστεύω, ότι το πρόβλημα αντιμετώπισης του ρατσισμού και νεοναζισμού πρέπει να συνεγείρει τις συνειδήσεις όλων των Ελλήνων, αλλά πρωτίστως να προσδιορίσει τις επιλογές όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, προκειμένου να αποκρουσθεί η διάχυση του φαινομένου και ο κίνδυνος σε βάρος των δικαιωμάτων των πολιτών και των δημοκρατικών θεσμών, κατά συνέπεια και η ψήφιση νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή».

​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top