Κυριάκος Μητσοτάκης: να καταργηθεί ή να μειωθεί το τέλος υπέρ της ΕΡΤ

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα

«Να καταργηθεί ή να μειωθεί το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΕΡΤ» ζητάνε με ερώτησή τους που κατέθεσαν, σήμερα, προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Κέλλας. με την οποία ζητάνε να πληροφορηθούν αν είναι στις προθέσεις του υπουργείου η κατάργηση ή η σημαντική μείωση του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ.


«Το τέλος υπέρ της ΕΡΤ το οποίο επιβλήθηκε με το ν. 1730/87, είναι πλέον σήμερα πολιτικά αναχρονιστικό και κοινωνικά άδικο ενώ και η ίδια η ανταποδοτικότητά του έχει παύσει να υφίσταται καθώς ελάχιστοι πολίτες επιλέγουν τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης», επισημαίνουν στην ερώτησή τους οι δυο βουλευτές. Στο πλαίσιο αυτό, οι κ. Μητσοτάκης και Κέλλας προτείνουν την κατάργησή του όχι μόνο για να ελαφρυνθεί οικονομικά ο έλληνας πολίτης, καθώς τα ελληνικά νοικοκυριά επιβαρύνονται με 50,88 ευρώ το χρόνο, αλλά «για να σηματοδοτήσουμε απέναντι στην κοινωνία την έμπρακτη αλλαγή πρακτικών και νοοτροπιών του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα στην σημερινή βαθειά κρίση».

​​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top