Οριστική απομάκρυνση Η. Κικίλια από τον ΟΑΕΔ και νέα δυσαρέσκεια ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Στη θέση του ο Θ. Αμπατζόγλου

Οριστική απομάκρυνση Η. Κικίλια από τον ΟΑΕΔ και νέα δυσαρέσκεια ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
Πρώτη ανάρτηση 19.06


Την οριστική απομάκρυνση του Η. Κικίλια από τη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ αποφάσισε η κυβέρνηση,
ύστερα από αναστολή αρκετών ημερών της εκτέλεσης της ειλημμένης απόφασης του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Βρούτση.

Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει μεγάλη εσωκυβερνητική κρίση, καθώς η ΝΔ υποστήριζε πως τα κονδύλια για καταπολέμηση της ανεργίας διανέμονταν με κομματικά κυρίως κριτήρια από τον διορισμένο στη συγκεκριμένη θέση κ. Κικίλια από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.

Ακολούθησε η εντονότατη διαμαρτυρία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι κατηγόρησαν τον κυβερνητ��κό εταίρο τους ότι αποφασίζει σε σημαντικά ζητήματα χωρίς τη δική τους συγκατάθεση.

Οι εξελίξεις «πάγωσαν» για λίγες ημέρες, ενόψει της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, αλλά τελικά δρομολογήθηκαν και πάλι ύστερα από τη χθεσινοβραδινή ψήφισή του. Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία, σύμφωνα με πληροφορίες. του κ. Σαμαρά με τον κ. Βενιζέλο και με τον κ. Κουβέλη.

Το ΠΑΣΟΚ πάντως συνεχίζει να διαφωνεί και να θεωρεί "άκομψη" την αντικατάσταση του κ. Η. Κικίλια, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει νέους τριγμούς μετά από ολοιγοήμερη ανακωχή στις σχέσεις του με τη ΝΔ.
Νέος διοικητής του ΟΑΕΔ αναλαμβάνει ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακοποιών επί μεγάλο διάστημα, ο οποίος έχει διατελέσει επίσης διοικητής και υποδιοικητής του ΙΚΑ στο παρελθόν.

Τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε πριν από λίγο και η ΔΗΜΑΡ, η οποία υποστηρίζει ότι "τέτοιες κινήσεις δεν βοηθούν την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης", ενώ στελέχη της εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους και για την επιλογή του «γαλάζιου» Θ. Αμπατζόγλου, ως νέου διοικητή του ΟΑΕΔ. ​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top