Φ.Κουβέλης:Μέτρα ΤΩΡΑ για την ύφεση και την ανεργία

Μήνυμα από τις Βρυξέλλες στέλνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

​Την άποψη πως οι μειώσεις του ΦΠΑ στην εστίαση και του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι ρυθμίσεις που πρέπει άμεσα να προχωρήσουν, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Μ.Μπαρόζο, ο κος Κουβέλης του έθεσε το ζήτημα της στοχευόμενης μείωσης φόρων όπου είναι απαραίτητη, ενώ ζήτησε και τη συνδρομή της Κομισιόν στην επιτάχυνση και τη διεύρυνση της μεταφοράς πόρων, και πιο συγκεκριμένα τον επαναπροσανατολισμό των πόρων του ΕΣΠΑ, την αύξηση της προκαταβολής από το νέο πλαίσιο στήριξης της περιόδου 2014 – 2020, αλλά και τον πιο ενεργό ρόλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Όπως αναλυτικά αναφέραμε χθες στο star.gr, ο κος Κουβέλης ενημέρωσε τον κο Μπαρόζο ότι η πολιτική λιτότητας διαλύει την κοινωνία υπονομεύει την προοπτική εξόδου από την οικονομική κρίση, ενώ επεσήμανε ότι η Δημοκρατική Αριστερά πιστεύει πως η προοπτική της Ευρώπης βρίσκεται στην ουσιαστική οικονομική και πολιτική της ενοποίηση.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συναντάται σήμερα τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Λάζλο Άντορ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γερμανό Σοσιαλιστή Μάρτιν Σουλτς ενώ και στη συνέχεια θα παραθέσει ομιλία σε εκδήλωση ομογενών.

Βίντεο Star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top