Τόμσεν: Ικανοποιημένος για την υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος

Λέει «ΝΑΙ» σε μείωση φόρων, υπό προϋποθέσεις όμως

Τόμσεν: Ικανοποιημένος για την υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος

Ικανοποιημένος για την υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος είναι ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος δήλωσε πως «το ποτήρι είναι πια, περισσότερο από μισογεμάτο».

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, δήλωσε σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, πως είναι ανοιχτός σε μείωση φόρων σε ΦΠΑ εστίασης και στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά υπό προϋποθέσεις:«εάν η κυβέρνηση μπορέσει να εξεύρει τα έσοδα από αλλού».

Από την φορολογική διοίκηση πάντως δεν φάνηκε και τόσο ευχαριστημένος, λέγοντας πως πρέπει να πληρώνουν περισσότερα οι πλούσιοι, και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Τέλος, όπως αναφέρουν τα «Νέα», η τρόικα σύμφωνα με τον κο Τόμσεν, «δεν είχε εγκρίνει ποτέ τη συγχώνευση της Ε��νικής Τράπεζας με την Eurobank», προσθέτοντας πως:

«Ήταν μια συμφωνία μεταξύ δυο ιδιωτικών οντοτήτων. Από νωρίς είχαμε εγείρει ανησυχίες για το εάν αυτή η συναλλαγή ήταν ορθή σε επίπεδο πολιτικής . Ποτέ δεν είχαμε εγκρίνει αυτή τη συναλλαγή όπως το λέτε. Ήταν σαφές από την αρχή πως αυτές οι οντότητες θα χρειάζονταν πρόσθετα χρήματα από τον EFSF».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top