Βρούτσης: Άμεσα η υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για το 2013

«Η διατήρηση του θεσμού συνιστά προτεραιότητα για την κυβέρνηση»

Βρούτσης: Άμεσα η υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για το 2013

Άμεση κατάρτιση επείγοντος προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για το έτος 2013, καθώς και προγράμματος φιλοξενίας σε θερινές κατασκηνώσεις παιδιών ανέργων και χαμηλόμισθων εργαζομένων, ζητά ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης μέσα από επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τη διοίκηση του ΟΑΕΔ με σκοπό την υλοποίηση τους το συντομότερο δυνατό.

«Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι μετά την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) θα διατηρήσει μέρος των σημαντικών κοινωνικών δραστηριοτήτων τους, μέσω της διεύρυνσης των σκοπών και αρμοδιοτήτων του ΟΑΕΔ. Για αυτό το λόγο στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο “Αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην αγορά εργασίας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας” δημιουργήθηκε ο «Ενιαίος Λογαριασμός για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ)», ο οποίος θα λειτουργεί στον ΟΑΕΔ», αναφέρεται στην επιστολή, στην οποία ο κ. Βρούτσης τονίζει ότι έχει δοθεί εντολή στον ΟΑΕΔ να καταρτίσει «επείγον σχέδιο κοινωνικού τουρισμού» και διευκρινίζει πως η διατήρηση του θεσμού αποτελεί «προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής».

«Παράλληλα, εξίσου σημαντική είναι και η πρόσφατη θεσμική ενεργοποίηση (με πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας) της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων για την υλοποίηση προγραμμάτων φιλοξενίας σε θερινές κατασκηνώσεις παιδιών ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ανέργων, χαμηλόμισθων κ.λ.π.)» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top