Λογαριασμός-μυστήριο των… 5 ωρών στην HSBC για τον σύζυγο της ξαδέλφης Παπακωνσταντίνου

Προσπαθούν να ρίξουν φως οι δικαστικές αρχές στον λογαριασμό του Ρωσσώνη

Λογαριασμός-μυστήριο των… 5 ωρών στην HSBC για τον σύζυγο της ξαδέλφης  Παπακωνσταντίνου
Τη δραστηριότητα του Ανδρέα Ρωσσώνη, συζύγου της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου και πρώτης ξαδέλφης του πρώην ΥΠΟΙΚ, φέρονται να διερευνούν οι δικαστικές αρχές, σύμφωνα με δημοσίευ��α της εφημερίδας Real News.

Κατά την εφημερίδα, εισαγγελείς και δικαστές εντόπισαν λογαριασμό «της μιας ημέρας» του Α. Ρωσσώνη, ο οποίος ασχολείται και με αγοραπωλησίες οπλικών συστημάτων, τον οποίο άνοιξε το 2005 στην HSBC. Στην κυριολεξία ο λογαριασμός άνοιξε για πέντε (!) ώρες, γεγονός που προκαλεί πολλές απορίες.

Όπως γράφει η Real News, οι οικονομικοί εισαγγελείς έκαναν «φύλλο και φτερό» όλους τους φακέλους που συνοδεύουν όχι μόνο τον λογαριασμό-ερωτηματικό αλλά και όσους συνοδεύουν αυτόν που διατηρούσε η άλλη ξαδέλφη του πρώην υπουργού, Ελένη, με τον σύζυγό της Σ. Σικιαρίδη. Ο τελευταίος φαίνεται, έως την ημέρα που έγινε η υποκλοπή, να είχε υπόλοιπο 1,22 εκ. δολάρια.

Για να υπάρξει πάντως σαφής εικόνα για τους λογαριασμούς θα πρέπει η Ελβετία να δώσει αναλυτικά τις κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών, ύστερα από αίτημα δικαστικής συνδρομής, αν και δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη χώρα να προβάλει εμπόδια, επειδή θεωρεί τη λίστα Λαγκάρντ προϊόν υποκλοπής. Για τον ίδιο λόγο και προκειμένου να καμφθούν οι ενδεχόμενες ενστάσεις των Ελβετών δεν αποκλείεται να υποβάλει αίτημα δικαστικής συνδρομής και η Βουλή της χώρας μας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top