«Τσακάλι» ο νέος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ-Έχει πτυχία πολλά,εμπειρία και μεγάλη αγάπη στα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Aς δούμε το βιογραφικό του Αθανάσιου Θανόπουλου

«Τσακάλι» ο νέος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ-Έχει πτυχία πολλά,εμπειρία και μεγάλη αγάπη στα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

​Ο Αθανάσιος Θανόπουλος ανέλαβε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, καθήκοντα του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

pr.jpg

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ.Θανόπουλος προτάθηκε ομόφωνα για τη θέση του προέδρου της Αρχής, από διεθνή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων τον Ιανουάριο του 2016.

Το βιογραφικό του

Ο Αθανάσιος Κ. Θανόπουλος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα Οικονομικά του Πανεπιστημίου ��ου Pittsburgh (ΗΠΑ), μεταπτυχιακών τίτλων (DEA και DEEQA) στη Μαθηματική Οικονομική και Οικονομετρία του Πανεπιστημίου της Τουλούζης (Γαλλία) και πτυχίου Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστη��ίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Θανόπουλος ασχολήθηκε με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως στατιστική διακυβέρνηση, ποιότητα των επίσημων στατιστικών, σχεδιασμός μοντέλων ανακεφαλαιοποίησης και εξυγίανσης τραπεζών, κοινωνική ασφάλιση/σχεδιασμός συνταξιοδοτικών συστημάτων και σχεδιασμός βέλτιστων μοντέλων αποζημίωσης για φαρμακευτικά προϊόντα.

Συμμετείχε για πολλά έτη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσω��είας και ως εθνικός εμπειρογνώμονας σε συναφείς Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Υποεπιτροπής της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής για τις Στατιστικές (EFC Subcommittee on Statistics) και της Ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου για τις Στατιστικές.

Έχει διδάξει Οικονομικά, Οικονομετρία και Στατιστική σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και εστιάζει σε θέματα, όπως συμπεριφορικά δημόσια οικονομικά, δυναμικά στοχαστικά υποδείγματα γενικής ισορροπίας (DSGE), σχεδιασμός μοντέλων κοινωνικής ασφάλισης, βιωσιμότητα δημόσιου χρέους και ποσοτικές αναλύσεις της φορολογίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top