To παιδί με τα δύο κεφάλια: Πλήρωναν για να το δουν το 1783

Η εξήγηση του σπάνιου ιατρικού φαινομένου

Το παιδί με τα δύο κεφάλια που γεννήθηκε στην Ινδία το 1783

Ένα παιδί γεννήθηκε το 1783 στη Βεγγάλη της Ινδίας, με δύο πλήρως λειτουργικά κεφάλια. Ένα παράδοξο - για την εποχή του 18ου αιώνα- ιατρικό φαινόμενο, βρίσκει σήμερα την εξήγησή του. Τότε ήταν απλά μια «τερατογένεση».

Εντυπωσιακή ανακάλυψη: Βρέθηκε κεφαλή αγάλματος στην Αιόλου- Τι απεικονίζει

Το παιδί γεννήθηκε τον Μάιο του 1783 στη Βεγγάλη της Ινδίας. Η μαία που παρευρέθηκε στη γέννα τρομοκρατήθηκε τόσο πολύ από αυτό το ασυνήθιστο θέαμα που πέταξε το παιδί σε μια κοντινή φωτιά. Το παιδί όμως επέζησε από το περιστατικό με ελαφρά εγκαύματα.

Συνειδητοποιώντας τη δυνατότητα να κερδίσουν χρήματα, οι γονείς του παιδιού αποφάσισαν να το μεταφέρουν στην Καλκούτα, όπου οι άνθρωποι πλήρωναν για να το δουν λόγω της ιδιόμορφης κατάστασής του.

Σκότωσε τη 12χρονη αδελφή του όταν της ήρθε η πρώτη περίοδος

Τα δύο κεφάλια του παιδιού παρουσίαζαν ανεξάρτητες ενέργειες και αντιδράσεις. Ενώ το ένα κεφάλι κοιμόταν, το άλλο μπορούσε να είναι ξύπνιο. Ομοίως, το ένα κεφάλι μπορούσε να κλάψει ενώ το άλλο μπορούσε να δείχνει ευτυχία.

Όταν το παιδί έγινε τεσσάρων ετών, η μητέρα του έφυγε για να πάρει νερό από ένα πηγάδι, και όταν επέστρεψε το βρήκε νεκρό. Είχε υποκύψει σε δάγκωμα κόμπρας.

Γνωστός influencer ήπιε σε ζωντανή μετάδοση Baijiu και πέθανε

Οι γιατροί και οι επιστήμονες της εποχής - μέλη της Βρετανικής Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών - πήραν τη σορό του παιδιού με τα δύο κεφάλια για να τη μελετήσουν. Αξιοσημείωτο είναι ότι το παιδί δεν υπέφερε από καμία άλλη πάθηση στη σύντομη ζωή του, μάλιστα όλα του τα όργανα  αναπτύσσονταν κανονικά.

Σήμερα, αυτή η ιατρική περίπτωση είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και αναφέρεται ως craniopagus parasiticus, επηρεάζοντας περίπου 2 στα 5 εκατομμύρια παιδιά.

Το κρανίο του παιδιού βρίσκεται στο Μουσείο Hunterian του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρουργών στο Λονδίνο, όπου στέκεται ως απόδειξη αυτού του εκπληκτικού ιατρικού φαινομένου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top