«Κυνήγι μαγισσών» από τον Πούτιν - «Άφαντος ο Ρώσος υπουργός Άμυνας»

Ο Ρώσος πρόεδρος αναζητά τους υπαίτιους της στρατιωτικής αποτυχίας

Κυνήγι μαγισσών έχει εξαπολύσει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αφού τα πολεμικά σχέδιά του δεν πάνε όπως θα ήθελε - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Πολλά εδάφη που είχαν κατακτήσει οι ρωσικές δυνάμεις ανακτούν οι Ουκρανοί, σύμφωνα με πληροφορίες των ΗΠΑ. Αυτό, όπως είναι αναμενόμενο, δεν αφήνει αδιάφορο τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, που είναι εξοργισμένος κι έχει ξεκινήσει ένα «κυνήγι μαγισσών».

Στην αντεπίθεση οι Ουκρανοί: «Ανακτούν εδάφη που είχαν καταλάβει οι Ρώσοι»

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καθηλωθεί και τώρα ο Πούτιν ψάχνει να βρει τι φταίει, αναζητώντας τους ενόχους της αποτυχίας να καταλάβει την Ουκρανία στο στενό κύκλο του Κρεμλίνου.

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Επιθετικά» όπλα ζητά ο Ζελένσκι από τη Δύση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρώσος πρόεδρος είναι έξαλλος που τα στρατιωτικά του σχέδια διέρρευσαν στη Δύση και έχουν χαθεί στη μάχη κορυφαίοι στρατηγοί του. Μάλιστα, είναι επιφυλακτικός ακόμα και με τον στενό του φίλο, τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος είναι γενικός υπεύθυνος για τη στρατιωτική επιχείρηση, η οποία πλέον δεν προχωρά.

Ουκρανία: Νέες μάχες στο Χάρκοβο – «Στάχτη» έγινε η Μαριούπολη

Από την πλευρά του, ο Γερμανός καγκελάριος Σολτς εκτίμησε κι εκείνος ότι οι  ρωσικές δυνάμεις αποτυγχάνουν να προχωρήσουν στην Ουκρανία, παρά τους συνεχιζόμενους σφοδρούς βομβαρδισμούς πόλεων και κωμοπόλεων. Όπως είπε, η επίθεση του Πούτιν έχει «κολλήσει» και παρά την καταστροφή που φέρνει μέρα με τη μέρα, ο Ρώσος ηγέτης «πρέπει να ακούσει την αλήθεια», να σταματήσει τις μάχες και να προσπαθήσει να βρει μια διπλωματική λύση. «Ο πόλεμος δεν καταστρέφει μόνο την Ουκρανία, αλλά και το μέλλον της Ρωσίας», είπε χαρακτηριστικά.

Βλαντιμίρ Πούτιν

Ρωσία: «Άφαντος» ο υπουργός Άμυνας από τις 11 Μαρτίου

Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες στα ουκρανικά ΜΜΕ που υπογραμμίζουν την χαρακτηριστική απουσία του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού. 

Ο Σεργκέι Σοϊγκού εμφανίστηκε για τελευταία φορά δημόσια στις 11 Μαρτίου, αναφέρει η ουκρανική Pravda, επικαλούμενη Ρώσους δημοσιογράφους. Δηλαδή, σημειώνει, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας δεν έχει εμφανιστεί δημόσια τις 12 από τις συνολικά 28 μέρες του πολέμου στην Ουκρανία.

 

 

Η Μόσχα θέλει να συνδεθεί η Μαριούπολη με τις περιοχές των φιλορώσων αυτονομιστών        

Η Ρωσία δήλωσε με ασυνήθιστα σαφείς όρους γιατί ένας από τους σημαντικούς πολεμικούς της στόχους είναι η κατάληψη της Μαριούπολης, στη νότια Ουκρανία.  

Μαριούπολη: Γιατί θέλει να την καταλάβει πάση θυσία ο Πούτιν

Η κατάληψη αυτής της πόλης-λιμάνι στη νότια Ουκρανία θα δημιουργήσει μια ασφαλή χερσαία σύνδεση με την προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο αναπληρωτής απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την ομοσπονδιακή περιφέρεια της Νότιας Ρωσίας Κίριλ Στεπάνοφ.

 

 

Μόλις ο ρωσικός στρατός θέσει υπό τον έλεγχό του τον αυτοκινητόδρομο M14, η Κριμαία θα συνδέεται με ασφάλεια με τις ανατολικές περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ μέσω ενός διαδρόμου μεταφορών, πρόσθεσε σήμερα ο Στεπάνοφ σε δηλώσεις που έκανε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Μεγάλο μέρος του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ ελέγχεται από αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, οι οποίοι έχουν επεκτείνει τα εδάφη υπό τον έλεγχό τους κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

 

Ο αυτοκινητόδρομος M14 εκτείνεται από την Οδησσό στη νοτιοδυτική Ουκρανία ως την Μαριούπολη και από εκεί πέραν των ρωσικών συνόρων ως τη μεγάλη πόλη Ροστόφ επί του Ντον.

Η Ουκρανία είχε κλείσει τις σιδηροδρομικές γραμμές με την χερσόνησο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 από τη Ρωσία.

Ο Στεπάνοφ σημείωσε ότι ο οδικός άξονας για την Οδησσό επίσης θα ξανανοίξει σύντομα. 

Ουκρανία: Η «ενεργή φάση» της ρωσικής εισβολής θα έχει καταρρεύσει μέχρι τον Απρίλιο 

Ο Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος Αλέξι Αρεστόβιτς είπε σήμερα ότι αναμένει πως η ενεργή φάση της ρωσικής εισβολής θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου καθώς η προέλαση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων είναι ήδη στάσιμη σε πολλές περιοχές.

Μιλώντας στην τοπική τηλεόραση, ο Αρεστόβιτς είπε ότι η Ρωσία έχει ήδη χάσει το 40% των δυνάμεων εισβολής της και υποβάθμισε το ενδεχόμενο διενέργειας πυρηνικού πολέμου από τη Ρωσία.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διακριβώσει ανεξάρτητα τις δηλώσεις του.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top