Ζαχάροβα: «Η Ρωσία δε θέλει να ανατρέψει τον Ζελένσκι»

Κατηγόρησε το Κίεβο για βιολογικά όπλα

Το Σαββατοκύριακο η Μαρία Ζαχάροβα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ελλάδας για τη στάση της σχετική με τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Στόχος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία δεν είναι η ανατροπή της ουκρανικής κυβέρνησης, ούτε η καταστροφή της κρατικής υπόστασης της χώρας», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. 

ΥΠΕΞ για Ζαχάροβα: «Απαράδεκτο, δε συνάδει με τη διπλωματική πρακτική»

Αντίθετα, όπως είπε, η Ρωσία επιδιώκει την προστασία των «Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ», την αποστρατικοποίηση και αποναζιστοποίηση της Ουκρανίας, καθώς και την εξάλειψη του στρατιωτικού κινδύνου για τη Ρωσία.

 

 

Πρόσθεσε μάλιστα πως η Μόσχα θα προτιμούσε να είχε πετύχει τους στόχους της στην Ουκρανία με τον διάλογο, την ώρα που στο Κίεβο, στο Χάρκοβο και σε δεκάδες άλλες πόλεις, τα ρωσικά βομβαρδιστικά σφυροκοπούν ανελέητα αμάχους. 

Ουκρανία: Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε εμπάργκο των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο

«Θα είναι καλύτερα αν πετύχουμε αποτελέσματα μέσω ειρηνικών διαπραγματεύσεων», είπε η κ. Ζαχάροβα, μιλώντας για τον στόχο της Μόσχας να κατοχυρώσει το καθεστώς ουδετερότητας της Ουκρανίας και την παραμονή της εκτός ΝΑΤΟ.

Ανέφερε επίσης πως η ρωσική πλευρά ελπίζει ότι ο επόμενος γύρος συνομιλιών θα έχει ως αποτέλεσμα πιο σημαντικά βήματα προόδου.

Πούτιν σε Μακρόν: «Θα πετύχω είτε με διάλογο, είτε με πόλεμο»

Η Ζαχάροβα επανέλαβε τους ισχυρισμούς της Μόσχας ότι έχει στη διάθεσή της έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν την ανάπτυξη συστατικών βιολογικών όπλων σε βιολογικά εργαστήρια της Ουκρανίας, και μάλιστα κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top