ΥΠΕΞ για Ζαχάροβα: «Απαράδεκτο, δε συνάδει με τη διπλωματική πρακτική»

Η Ρωσίδα ΥΠΕΞ κατηγόρησε την Ελλάδα για αντιρωσική προπαγάνδα

Για αντιρωσική προπαγάνδα κατηγορεί την Ελλάδα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα σε ανάρτησή της στο Facebook. Έντονη ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς.

Πούτιν σε Μακρόν: «Θα πετύχω είτε με διάλογο, είτε με πόλεμο»

Μιλά με σκληρά λόγια και ούτε λίγο - ούτε πολύ λέει ότι η Ελλάδα λειτουργεί ως ο δικηγόρος του καθεστώτος του Κιέβου. Κατηγορεί δε τη χώρα μας για ρωσο-φοβική υστερία, και προσθέτει ότι αποδίδουμε στη Ρωσία «δήθεν ενεργειακό εκβιασμό». 

Η κ. Ζαχάροβα επιτίθεται στην πολιτική ηγεσία της χώρας μας, λέγοντας ότι οι πολιτικοί μας, μιλούν υποκριτικά για «μαζική εισβολή, για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο». 

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της αναφέρει:

«Ανώτατοι αξιωματούχοι της Αθήνας επιτρέπουν στον εαυτό τους να διατυπώνουν χονδροειδείς κατηγορίες κατά της χώρας μας και της ηγεσίας της. Ο χρόνος θα τα βάλει όλα στη θέση τους, θα δείξει ποιος είχε δίκιο και ποιος – την κρίσιμη στιγμή – έδειξε έλλειψη διορατικότητας, έκανε λάθος επιλογή». 

To Star στο επίκεντρο των βομβαρδισμών στο Ιρπίν – Σοκαριστικό βίντεο

Καταλήγει, τέλος, λέγοντας ότι οι δεσμοί που συνδέουν τους λαούς μας θα αντέξουν και σ’ αυτές τις δοκιμασίες.

Ουκρανία: «Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ζαχάροβα», λέει το ελληνικό ΥΠΕΞ

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Η Ελληνική Εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών και βασίζεται διαχρονικά στον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. Η Ελλάδα συναποφασίζει και δεσμεύεται από τις αποφάσεις που λαμβάνονται στους Διεθνείς Οργανισμούς στους οποίους μετέχει, όπως, μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Βασικό μέλημα της χώρας μας είναι η προβολή της αλήθειας, στη βάση επιβεβαιωμένων και αδιάψευστων στοιχείων.

Είναι καταδικαστέα κάθε προσπάθεια, από όπου και εάν προέρχεται, προβολής ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης, η οποία αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Οι πρόσφατες δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και οι αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα είναι δυστυχώς απαράδεκτες. Δεν συνάδουν με την διπλωματική πρακτική, καθώς και με τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τους λαούς της Ελλάδας και της Ρωσίας. Η Ελλάδα θα ευχόταν να διατηρηθούν οι ιστορικές σχέσεις και η συμπεριφορά της Ρωσίας να κινείτο προς αυτή την κατεύθυνση».

Θεοδωρικάκος: «Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία είναι η ηγεσία της με τις πράξεις της»

Άμεση ήταν η απάντηση της Ελλάδας στην απρόκλητη επίθεση της Μαρίας Ζαχάροβα. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε στο Mega πως αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα, αλλά οι πράξεις της ηγεσίας της. 

Ουκρανία: Το Τάγμα Αζόφ επιτέθηκε σε αμάχους στη Μαριούπολη

«Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα, δεν είναι ο ελληνικός λαός που είναι ενάντια στην παράνομη και άδικη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ούτε συκοφαντεί τη Ρωσία η ΕΕ. Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία είναι οι πράξεις της ηγεσίας της», είπε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Είναι μία εισβολή η οποία ολόκληρη η ανθρωπότητα βλέπει ότι προκαλεί εκατοντάδες νεκρούς, ενώ και η Ελλάδα έχει θρηνήσει θύματα από ομογενείς. Η Ρωσία πίστευε ότι τα πάντα στην Ουκρανία θα τελείωναν μέσα σε δύο ημέρες, ενώ πίστευαν ότι οι Ουκρανοί θα έχουν άλλη στάση».

Μαριούπολη: Το ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε το χτύπημα του ελληνικού προξενείου

«Έχουμε διατυπώσει τις θέσεις μας. Η Ελλάδα έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και στηρίζουμε με πράξεις αλληλεγγύης τους Ουκρανούς, καθώς έχουν δεχθεί μία απρόκλητη επίθεση για την ανεξαρτησία τους», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top