Νεκρός ο ηγέτης του ISIS - Η ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν

Ανατινάχτηκε για να μην πέσει στα χέρια των Αμερικανών

Στιγμιότυπα από την επιχειρήση των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Συρία - AP Video

Νεκρός από αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία έπεσε ο ηγέτης του ISIS, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το Reuters, με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Τζο Μπάιντεν γνωστοποίησε ότι η επιχείρηση των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Συρία είχε ως αποτέλεσμα την «εξουδετέρωση» του ηγέτη του ISIS.

«Χάρη στην ικανότητα και τη γενναιότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας, εξουδετερώσαμε από το πεδίο της μάχης τον Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, ηγέτη του ISIS. Όλοι οι Αμερικανοί επέστρεψαν σώοι από την επιχείρηση», ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

 

 

isis

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε τον ηγέτη του ISIS - AP image

Σύμφωνα με τη Daily Mail, επικαλούμενη τον Λευκό Οίκο, ο Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi πυροδότησε μια βόμβα που σκότωσε τον ίδιο, καθώς και μέλη αυτής της οικογένειάς του.

Σφοδρή μάχη στη Συρία – Τουλάχιστον 12 νεκροί

Ο διεθνής αντιτζιχαντιστικός συνασπισμός, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, διεξήγαγε σήμερα επιχείρηση με στόχο τη σύλληψη τζιχαντιστή προσκείμενου στην Αλ Κάιντα σε πόλη της βόρειας Συρίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ξέσπασε σφοδρή μάχη με τουλάχιστον 12 νεκρούς, σύμφωνα με κατοίκους και πηγές προσκείμενες σε οργανώσεις που πολεμούν εναντίον της συριακής κυβέρνησης.

νεκρός ηγέτης ISIS

Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, αρκετά ελικόπτερα προσγειώθηκαν κοντά στην πόλη Ατμέ, στην επαρχία Ιντλίμπ, περιοχή που ελέγχουν αντάρτες, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Ακολούθησαν ισχυρές εκρήξεις, αεροπορικές επιδρομές και πυρά κοντά στο σπίτι ξένου τζιχαντιστή. Η άλλη πλευρά χρησιμοποίησε αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Η επιχείρηση, που εκτιμάται ότι διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, τερματίστηκε όταν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ελικόπτερα ακούστηκαν να φεύγουν από την περιοχή.

Δεν είναι ακόμη σαφής η ταυτότητα των θυμάτων. Σύμφωνα με κάτοικο, σωστικά συνεργεία ανέσυραν πτώματα από πολυώροφο κτίριο που κατέρρευσε. Ανάμεσά τους ήταν γυναίκες και παιδιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top