Κορωνοϊός: Αυτό είναι το αδύνατο σημείο του ιού

Ένα βήμα πιο κοντά στο εμβόλιο ερευνητικές ομάδες από όλο τον κόσμο

Ένα βήμα πιο κοντά στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού βρίσκονται ερευνητικές ομάδες από όλο τον κόσμο. Οι επιστήμονες που μελετούν τον γενετικό κώδικα του, εκτιμούν ότι έχουν βρει το αδύνατο σημείο του φονικού ιού, καθώς δείχνει ότι δεν μεταλλάσσεται γρήγορα.

Ο Πίτερ Τίλεν, μοριακός γενετιστής στο εργαστήριο εφαρμοσμένης φυσικής του Johns Hopkins ισχυρίζεται πώς έχει εντοπίζει την «αχίλλειο πτέρνα» του κορωνοϊού. Όπως υποστηρίζει στην Washington post, η μετάλλαξη του γίνεται με πολύ αργό ρυθμό.

Μέχρι στιγμής έχει υποστεί τέσσερις με δέκα μεταλλάξεις, γεγονός που σημαίνει πως όταν το εμβόλιο που θα αναπτυχθεί, θα είναι μίας και μόνο εφάπαξ χορήγησης, αντί να χρειάζεται ένα κάθε χρόνο, όπως συμβαίνει με το αντίστοιχο της εποχικής γρίπης.

ΗΠΑ: Εμβόλιο για γιατρούς και νοσηλευτές ίσως από το φθινόπωρο

Η αμερικανική εταιρία «Moderna» ξεκινά τις κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. Εκείνοι που ενδεχομένως λάβουν πολύ νωρίτερα ένα τέτοιο εμβόλιο θα είναι γιατροί και νοσηλευτές. 

«Από όσο ξέρουμε είναι ασφαλές. Δεν θα κάναμε τις κλινικές δοκιμές αν πιστεύαμε ότι δεν είναι ασφαλές. Ο σκοπός μας είναι το εμβόλιο να σταματήσει την πανδημία και να μας προστατέψει» είπε ο πρόεδρος της εταιρίας. 

Κομισιόν: «Ας κάνουμε το σωστό, με μια μεγάλη καρδιά, όχι με 27 μικρές»

Το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει κατασκευαστεί από το αγγελιαφόρο RNA, την ίδια τη γενετική οδηγία, παρακάμπτοντας την πρωτεΐνη. Την ίδια γραμμή έχει ακολουθήσει και η γερμανική εταιρία CureVac.

Ισπανία: Ανακριβή τα διαγνωστικά τεστ από την Κίνα

Τα πολυδιαφημισμένα ταχέα διαγνωστικά τεστ από την Κίνα που παρέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα η Ισπανία, αποδεικνύονται «άνθρακας».

Διαθέτουν βαθμό ακρίβειας 30%, τη στιγμή που έπρεπε να υπερβαινει το 80%. Την ίδια ώρα, οι Κινέζοι δηλώνουν αισιόδοξοι για το νέο εμβόλιο που έχουν στα χέρια τους. 

Έκκληση για μάσκες απευθύνουν οι φαρμακοποιοί- Μετρούν ήδη το πρώτο κρούσμα

Ωστόσο ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της Κίνας έχει εγκρίνει ως αποτελεσματική θεραπευτική αγωγή, το αντιιικό φάρμακο Favipiravir.

Έχει δοκιμαστεί σε 340 βαριές περιπτώσεις ασθενών στην Γουχάν, την Σεντζέν και την Σαγκάη. Οι ασθενείς που το έλαβαν κατά τη νοσηλεία τους είναι πλέον αρνητικοί στο τεστ ανίχνευσης, κατά μέσο όρο μετά από τέσσερις ημέρες, ενώ έχει σημειωθεί βελτίωση της λειτουργίας των πνευμόνων τους σε ποσοστό 91%.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top