Κόλαση στην Αυστραλία: Το ένα τμήμα καίγεται το άλλο απειλείται από κυκλώνα

Το συγκλονιστικό video μέσα από κόκπιτ αεροπλάνου

Δείτε στο video συγκλονιστικά πλάνα απο την Αυστραλία 

Στο έλεος της φύσης και του πύρινου ολέθρου βρίσκεται η Αυστραλία, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει μετατραπεί σε επίγεια κόλαση.

«Καταιγίδα της φωτιάς» στην Αυστραλία: Τι είναι το επικίνδυνο φαινόμενο

Από τη μία το νοτιανατολικό μέρος μαστίζεται από τις καραστροφικές πυρκαγιές που καίνε επί μήνες, αφήνοντας πίσω τους 24 νεκρούς, στάχτη 80 εκατομμύρια στρέμματα και νεκρά περίπου μισό δισεκατομμύριο ζώα.

Από την άλλη πλευρά το βορειοδυτικό τμήμα απειλείται από κυκλώνα, ο οποίος δεν αναμένεται να έχει κάποια επίπτωση στις καταστροφικές πυρκαγιές.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η τροπική καταιγίδα Μπλέικ έγινε πλέον κυκλώνας κατηγορίας 1, με ριπές ανέμου ταχύτητας έως και 75 χιλιομέτρων την ώρα. Αναμένεται να ενισχυθεί στην κατηγορία 2 αύριο Τρίτη, όταν θα περάσει ξυστά από την Μπρουμ, πόλη 14.000 κατοίκων. 

Η μετεωρολογική υπηρεσία προέτρεψε τον πληθυσμό να οργανωθεί ενόψει της έλευσης του κυκλώνα, προετοιμάζοντας κιτ με είδη πρώτης ανάγκης, φακούς, ραδιόφωνα, μπαταρίες, τρόφιμα και νερό. 

Δείτε στο video του Reuters συγκλονιστικά πλάνα μέσα από κόκπιτ αεροπλάνου της Πυροσβεστικής 

Η καταιγίδα αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις. Οι αρχές φοβούνται πλημμύρες στις «παραθαλάσσιες ζώνες των περιοχών του Δυτικού Κίμπερλι και του Ανατολικού Πιλμπάρα».

Πύρινος όλεθρος στην Αυστραλία: Έχουν καεί 480 εκατομμύρια ζώα

Πήραν «φωτιά» οι βελόνες πλεξίματος για κοάλα και καγκουρό

Την ίδια στιγμή οι βελόνες του πλεξίματος χτυπούν με μανία σε όλο τον κόσμο προκειμένου να δημιουργηθούν εκατοντάδες προστατευτικοί σάκοι και κουβέρτες για τα άγρια ζώα της Αυστραλίας το φυσικό περιβάλλον των οποίων έχει καταστραφεί από τις μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Αυστραλία: Η εικόνα με το απανθρακωμένο καγκουρό που «λύγισε» το ίντερνετ

Η οργάνωση Animal Rescue Craft Guild ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει κατακλυστεί από προσφορές για βοήθεια αφού ζήτησε από εθελοντές να πλέξουν σκεπάσματα για νυχτερίδες, μάρσιπους, φωλιές πουλιών, γάντια για κοάλα και άλλα γούνινα σπίτια για τα μαρσιποφόρα της Αυστραλίας.

Οι δωρεές στην εθελοντική οργάνωση έρχονται από όλο τον κόσμο: τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, το Χονγκ Κονγκ, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Το Animal Rescue Craft Guild δημιουργήθηκε πριν μερικούς μήνες για προσφέρει κρεβάτια και πουλόβερ για σκύλους και γάτες που βρίσκονται στα φιλοζωικά κέντρα. Τώρα η σελίδα του στο Facebook μετρά 75.000 μέλη και πολλοί εθελοντές έχουν πλέξει ή ράψει μια σειρά αντικειμένων, όπως γάντια για κοάλα που έχουν κάψει τις πατούσες τους, αλλά και μάρσιπους για μωρά καγκουρό που έχουν χάσει τις μητέρες τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top