Λονδίνο: Kατέρρευσε οροφή θεάτρου τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους

Κατά τη διάρκεια παράστασης στο Piccadilly

Δείτε το video του Reuters

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια παράστασης στο Piccadilly Theatre όταν κατέρρευσε μέρος της οροφής.

 

 

Την ώρα που συνέβη το ατύχημα το θέατρο ήταν γεμάτο από κόσμο που είχε πάει να παρακολουθήσει το θεατρικό «Death of a Salesman».

Φωτογραφία: Αssociated Press

Ξαφνικά ακούστηκαν ουρλιαχτά. Κομμάτι της οροφής έπεσε και προσγειώθηκε πάνω σε θεατές.  Στο σημείο έσπευσαν οι Αρχές, ενώ πάνω από 1.000 άνθρωποι εκκένωσαν το θέατρο. Πέντε άτομα που τραυματίστηκαν ελαφρά, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο ηθοποιός Wendell Pierce που υποδύεται τον Willy Loman στην παράσταση, βγήκε έξω στον δρόμο μετά το ατύχημα και προσπαθούσε να ηρεμήσει τον τρομοκρατημένο κόσμο, καλώντας τους θεατές να πάνε μία άλλη μέρα να παρακολουθήσουν την παράσταση.

 

 

«Μας τιμήσατε που ήρθατε απόψε και λυπούμαστε τόσο πολύ που συνέβη κάτι τέτοιο».

Φωτογραφία: Αssociated Press

Ο δημοσιογράφος του BBC, Iain Haddow που ήταν «παρών» στο περιστατικό, ανέφερε ότι η κατάρρευση της οροφής έγινε στο κατάμεστο θέατρο μόλις 20 λεπτά αφότου ξεκίνησε η παράσταση. Περιέγραψε μάλιστα πως λίγο νωρίτερα έπεφταν σταγόνες νερού από το ταβάνι που στη συνέχεια απέκτησαν ροή, παρά το γεγονός ότι εκείνη την ώρα δεν έβρεχε. Αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει πανικός.

Τόνισε ακόμα πως έξω από το Piccadilly Theatre υπήρχαν σκαλωσιές καθώς εκτελούνταν εργασίες χτισίματος.

Φωτογραφία: Αssociated Press

Προς το παρόν δεν έχει βγει ανακοίνωση για την ημερομηνία που θα ανοίξει και πάλι ο θεατρικός χώρος.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παρόμοιο ατύχημα. Τον Δεκέμβριο του 2013, 76 άνθρωποι είχαν τραυματιστεί σοβαρά όταν μέρος της οροφής του θεάτρου Apollo έπεσε στα κεφάλια τους κατά τη διάρκεια παράστασης.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top