Μάθημα ζωής από 5χρονο: Έχασε το πόδι του και χορεύει με προσθετικό μέλος

Το video του Αχμάντ από το Αφγανιστάν κάνει τον γύρο του διαδικτύου

αχμαντ ραχμαν αφγανισταν

Ο Aχμάντ Ραχμάν ήταν μόλις μερικών μηνών όταν έχασε το πόδι του κατά τη διάρκεια μάχης στο χωριό του μεταξύ των Ταλιμπάν και της κυβέρνησης του Αφγανιστάν.

Το 5χρονο σήμερα αγοράκι ήταν μαζί με την αδερφή του όταν βρέθηκε σε διασταύρωση πυρών. Εκείνος ακρωτηριάστηκε ενώ η αδερφή του τραυματίστηκε σοβαρά.

Παρόλο που έχασε το πόδι του, δεν έχασε ποτέ το κέφι του και την όρεξή του για ζωή. Στην ηλικία του ενός έτους έβαλε το πρώτο του προσθετικό πόδι και έμαθε να χορεύει.

Πρόσφατα τοποθέτησε το καινούργιο του και τρίτο κατά σειρά προσθετικό μέλος, εκφράζοντας με τον χορό τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του.

Όπως θα δείτε και στο video που ανέβασε στο Facebook ο Ερυθρός Σταυρός στο Αφγανιστάν (ICRC), ο Αχμάντ χορεύει και χαμογελά πλατιά μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου της Καμπούλ.

Το video με τον χορό του 5χρονου έχει γίνει vrial, συγκεντρώνοντας  πάνω από 10.000 views μέσα σε λιγότερο από 12 ώρες.

Ο Ραχμάν είναι μόνο ένας από τους συνολικά 46.194 ανθρώπους που ακρωτηριάστηκαν στο Αφγανιστάν, ενώ περίπου 131.790 άτομα έχουν εμφανίσει διαφορετικού είδους αναπηρίες λόγω των συγκρούσεων και των μαχών στην περιοχή.

Ο Ερυθρός Σταυρός του Αφγανιστάν τους προσφέρει θεραπεία, και προσθετικά μέλη ενώ ευνοεί την ένταξή τους σε κοινωνικά και αθλητικά προγράμματα.
 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top