Τουρκικό ΥΠΕΞ για τους «8»: «Η Ελλάδα εξασφαλίζει καταφύγιο σε πραξικοπηματίες»

Έντονη αντίδραση από τη γείτονα χώρα

Το τουρκικό ΥΠΕΞ για τους "8"

Δεν συνάδει ούτε με το διεθνές δίκαιο ούτε και το δίκαιο καλής γειτονίας η απελευθέρωση προδοτών που επιχείρησαν να κάνουν πραξικόπημα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ σχολιάζοντας την απόφαση ελληνικού δικαστηρίου για απελευθέρωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Προσθέτει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για επιστροφή τους και εκδίκασή τους στη χώρα.

«Είχαμε δηλώσει ότι καταδικάζουμε την άρνηση για πολλές φορές της Ελλάδας να επιστρέψει στη χώρα μας τους 8 προδότες πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου αφήνοντας τον ένα ελεύθερο και ότι αναμέναμε από την ελληνική δικαιοσύνη να μην επαναλάβει αυτού του είδους τα λάθη με τέτοιες μονόπλευρες αποφάσεις.

Παρόλα αυτά η Ελλάδα τις προηγούμενες μέρες μάθαμε ότι η Ελλάδα άφησε ελεύθερους και τους άλλους εφτά φυγάδες. Η Ελλάδα δεν μπορεί να εξηγήσει την απελευθέρωση όλων των πραξικοπηματιών φυγάδων ως διοικητική απόφαση που αφορά την διαδικασία σύλληψής τους.

Με αυτή την εξέλιξη οι πραξικοπηματίες μπορούν να να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελλάδα. Έτσι, η Ελλάδα φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει γίνει η χώρα που εξασφαλίζει ένα ασφαλές καταφύγιο σε πραξικοπηματίες.

Μία χώρα που διατείνεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας, δεν είναι συμβατό ούτε με το διεθνές δίκαιο, ούτε με το δίκαιο της καλής γειτονίας να απελευθερώνει προδότες που επιχείρησαν να κάνουν πραξικόπημα σε μία γείτονα χώρα για την κατάλυση της δημοκρατίας.

Θα συνεχίσουμε με επιμονή την αποφασιστικότητά μας για επιστροφή των πραξικοπηματιών προδοτών και την εκδίκασή τους στη χώρα μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top