Aνίερη επίθεση εναντίον του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου

O Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος, Ησύχιος, μίλησε στο Star για τις δύσκολες στιγμές που έζησε ο Πατριάρχης, αλλά και ο ίδιος

Διαδηλωτές χτυπούν με ό,τι βρουν το αυτοκίνητο που μεταφέρει τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο. Με λοστούς και πέτρες. Οι αρχές προσπαθούν να τους απομακρύνουν αλλά είναι αδύνατον. Το αυτοκίνητο έχει σχεδόν ακινητοποιηθεί. Οι διαδηλωτές επιτίθενται και εναντίον των οχημάτων της πομπής. Μεταξύ αυτών και στο όχημα στο οποίο βρίσκεται ο Μητροπολίτης Ησύχιος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βηθλεέμ: Παλαιστίνιοι διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του πατριάρχη Ιεροσολύμων

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΛΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

"Με ρόπαλα και λοστούς... Χτύπησαν και το αυτοκίνητο του Πατριάρχου, αλλά περισσότερο το αυτοκίνητο που πήγαινα εγώ με την άλλη συνοδεία σχεδόν το κατέστρεψαν. Βανδαλισμοί. Πράγματα πρωτοφανή σε εμάς. Υπάρχει μία ομάδα Παλαιστινίων Χριστιανών, η οποία είναι αντίθετη στο Πατριαρχείο εδώ και πολύ καιρό. Οι χθεσινοί δεν ήταν αυτοί που ξεσηκώνονται εναντίον του Πατριαρχείου. Ήταν ξενόφερτοι. Είχαν επιστρατεύσει και Μωαμεθανούς επί πληρωμή και άλλα στοιχεία τα οποία είναι άσχετα με την εκκλησία και με τις εορτές", σημείωσε ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος.

Oι διαδηλωτές κατηγορούν το Πατριαρχείο ότι δίνει εδάφη της Δυτικής Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ. Ο Μητροπολίτης Ησύχιος εξηγεί στο STAR ότι πρόκειται για συμφωνίες του 1952.

"Αυτά τα εδάφη, έχουν δοθεί με πολυετείς μισθώσεις από το 1952. Αυτά τα εδάφη εμείς, κάναμε μία διαπραγμάτευση και τα δώσαμε σε μία εταιρία για καλύτερους οικονομικούς σκοπούς. Όμως είναι χαμένα αυτά τα εδάφη. Συν 99 και δεν πρόκειται εμείς να τα παίρναμε πίσω ποτέ", συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος.

ΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα επικρατεί θυμός και αγανάκτηση.

Τον αποτροπιασμό της για την επίθεση εκφράζει το Υπουργείο Εξωτερικών. Λίγες ώρες μετά την επίθεση ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος χοροστάτησε στη θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος γεννήθηκε στη Μεσσηνία το 1952. Εξελέγη Πατριάρχης Ιεροσολύμων το 2005.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top