Που βρίσκονται οι οικογένειες που πήρε ο Πάπας από την Ελλάδα-«Τώρα είμαστε διάσημοι» λένε

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

​Η απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο, να πάρει μαζί του 12 πρόσφυγες από τη Συρία, έκανε τον γύρο του κόσμου.

Το BBC, εντόπισε μερικές από τις οικογένειες των προσφύγων αυτών και συνομίλησε μαζί τους.

Οι Σύροι αυτοί ζουν σε καθολικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στη Ρώμη και έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για άσυλο στην Ιταλία.

«Είμαι η Nour Issa και είμαι 30 ετών. Είμαι παντρεμένη με τον Hassan Zaheda και έχουμε έναν όμορφο γιο, τον Riad. Ήταν πολύ δύσκολα για εμάς, γιατί δεν είμαστε ούτε με το συριακό σύστημα, ούτε με τους Ισλαμιστές, γι αυτό το λόγο έπρεπε να φύγουμε από τη Συρία με παράνομο τρόπο», λέει η γυναίκα και συνεχίζει ο σύζυγός της:

«Σε εκείνη τη φάση, έπρεπε να πάρω την απόφαση να δραπετεύσουμε από τη Συρία, γιατί ήθελα να σώσω την οικογένειά μου, αρχικά, και να μείνουμε μακριά από τους τρομοκράτες».

«Βρεθήκαμε σε κέντρο φιλοξενίας στη Λέσβο», αναφέρει η Nour η οποία μιλά για την άφιξη του Πάπα.

«Το βράδυ πριν την άφιξη του Πάπα, ήρθαν στο κέντρο και άρχισαν να παίρνουν συνεντεύξεις από ορισμένες οικογένειες. Μας επέλεξαν και μας είπαν να προετοιμαστούμε γιατί θα φύγουμε με τον Πάπα, με το ίδιο αεροπλάνο... Ήταν κάτι αν σοκ, ένα όνειρο... Ήταν σοκ για εμάς γιατί δεν έχουμε συνηθίσει στην προσοχή των ΜΜΕ. Τώρα είμαστε διάσημοι!», τονίζει η ίδια.

Μιλώντας για τον Πάπα Φραγκίσκο, η Nour λέει: «Είναι πολύ ευγενικός άνθρωπος. Μας φέρθηκε σαν πατέρας που θέλει να σώσει τα παιδιά του... Επέλεξε οικογένειες με παιδιά για να δείξει στον κόσμο ότι είμαστε φυσιολογικοί άνθρωποι όπως εκείνους - υπάρχουν γυναίκες, παιδιά που υποφέρουν στα κέντρ�� φιλοξενίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top