ΣΥΝΕΒΗ και ΑΥΤΟ: ΟΙ Τουρκικές Αρχές συνέλαβαν για ΠΡΩΤΗ φορά ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ

Και όλα αυτά 48 ώρες πριν την Σύνοδο Κορυφής

ΣΥΝΕΒΗ και ΑΥΤΟ: ΟΙ Τουρκικές Αρχές συνέλαβαν για ΠΡΩΤΗ φορά ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ

​Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα τουλάχιστον δύο διακινητές ανθρώπων οι οποίοι μετέφεραν περίπου 120 Σύρους πρόσφυγες στα παράλια του Αιγαίου, σε μια ένδειξη πως η Τουρκία ενδεχομένως να αυξάνει τις προσπάθειες για να μειωθεί η ροή των μεταναστών προς την Ευρώπη.

Χωροφύλακες σταμάτησαν την ομάδα, η οποία αποτελούνταν κυρίως από γυναίκες και παιδιά, σε μια παραλία κοντά σε δασώδη περιοχή δίπλα στο χωριό Μπαντέμλι που βρίσκεται απέναντι από τη Λέσβο, δήλωσε στο Reuters αυτόπτης μάρτυρας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τις παραμονές της συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες και στην οποία η Τουρκία και η ΕΕ θα εξετάσουν τη μεταναστευτική κρίση.

Η Ευρώπη θέλει από την Τουρκία, η οποία είναι υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, να αυξήσει την ασφάλεια κατά μήκος των ακτών της και να δέχεται πίσω μετανάστες που πιάνονται στη θάλασσα ώστε να βοηθήσει να μειωθεί η ροή των προσφύγων προς την ΕΕ. Σε αντάλλαγμα έχει υποσχεθεί κεφάλαια ύψους 3 δισεκ. ευρώ για να βοηθήσει την Τουρκία με τους 2,7 εκατ. Σύρους πρόσφυγες που φιλοξενεί.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε αργά χθες το βράδυ την ΕΕ ότι χρονοτριβεί εδώ και τέσσερις μήνες με τα χρήματα αυτά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top