Στους δρόμους οι Γάλλοι αγρότες-Μπλόκα με εκατοντάδες τρακτέρ-«Λε Φολ βιάσου» λένε στον υπουργό

Πέταξαν κοπριά και άχυρα σε χώρο στάθμευσης εμπορικού κέντρου

Στους δρόμους οι Γάλλοι αγρότες-Μπλόκα με εκατοντάδες τρακτέρ-«Λε Φολ βιάσου» λένε στον υπουργό

​Μπλόκα στους δρόμους της δυτικής, νοτιοδυτικής και κεντρικής Γαλλίας έχουν στήσει εκατοντάδες Γάλλοι αγρότες, διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση της τιμής των προϊόντων που παράγουν.

Περίπου 70 τρακτέρ απ��κλεισαν τους δρόμους που οδηγούσαν σε εμπορικό κέντρο της πόλης. Οι αγρότες πέταξαν κοπριά και άχυρα στο χώρο στάθμευσης του εμπορικού κέντρου.

Από τα πανό που ξεχώρισαν στις διαδηλώσεις ήταν ένα που έγραφε: «Λε Φολ, βιάσου, τα πράγματα πάνε άσχημα στην ύπαιθρο!». Αυτό το πανό εθεάθη στο πίσω μέρος ενός τρακτέρ, στα προάστια της Τουλούζης, και απευθυνόταν στον υπουργό Γεωργίας, Στεφάν Λε Φολ, προκειμένου να λάβει γρήγορα συγκεκριμένα μέτρα. Ένα άλλο πανό έγραφε: «Ένα τσιγάρο = 35 λεπτά· ένα λίτρο γάλα = 28 λεπτά. Βρείτε το λάθος».

Την ίδια ώρα, στη δυτική Γαλλία, εκατοντάδες τρακτέρ όδευαν την ίδια στιγμή προς την πόλη Ρεν.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις των Γάλλων αγροτών έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα μήνα. «Πρέπει να γίνει κάποια πρόοδος όσον αφορά τη μείωση της φορολογίας, αλλά ζητάμε επίσης την αναπροσαρμογή των τιμών των προϊόντων ώστε να είναι σε επικερδές επίπεδο», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντιντιέ Λικά, στέλεχος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας των Συνδικάτων των Αγροτών.

«Θέλουμε επίσης οι τράπεζες να παίξουν τον ρόλο τους για την αναδιάρθρωση των δανείων» που έχουν δοθεί στους αγρότες, πρόσθεσε γαλακτοπαραγωγός.

Από την Δευτέρα, άλλοι αγρότες έχουν στήσει μπλόκο σε κέντρο διανομής στην Ιζέρ ενώ ανατολικότερα έχουν αναφερθεί επίσης και αποκλεισμοί δρόμων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top